Poesia a través de la fotografia a la Biblioteca Francesc Candel

La Biblioteca Francesc Candel acull fins al 15 d’Octubre l’exposició “Una Visió Poètica”, realitzada pel Club de Fotografia del Centre Cívic La Casa del Rellotge.  Aquesta mostra juga amb dues variants artístiques molt diferents però molt properes a la vegada: la poesia i la fotografia. La idea sorgeix quan un dels membres del Club, que coneix la poeta Maria Teresa Llovet, proposa fer un treball col·lectiu partint de les creacions de Llovet. Tant la rapsoda de L’Hospitalet de Llobregat com la resta de membres del club van acollir de bona gana el projecte i el resultat és un grup de 25 fotografies amb els seus versos corresponents. “Ha sigut un procés molt llarg, perquè l’aprovació final de cada fotografia era una decisió de grup. “El procés ha durat quatre o cinc mesos en total”, explica Roberto Pérez, director del Club de Fotografia.

Cada treball és diferent i depèn de la interpretació que s’ha fet de la poesia, des de fotografies amb retocs mínims fins composicions molt complexes que porten molta feina tècnica al darrere. “La gent no està acostumada a llegir una poesia i després mirar la fotografia. En aquesta ocasió han de llegir per entendre què vol transmetre la imatge que es té al davant”, diu Roberto Pérez. Aquest és l’aspecte innovador i el repte conjunt del treball.

Roberto Pérez

Roberto Pérez, director de la mostra. (Rafel Vidal)

La mostra ja porta una setmana al públic i ens explica la directora de la biblioteca, Àngels Migueles, que “els comentaris que tenim són bons. A la gent li agrada molt la fotografia”. La pròxima exposició de la Biblioteca Francesc Candel girarà al voltant de l’escriptor de qui rep el seu nom. Pel que fa al Club de Fotografia, treballen en dues exposicions que encara no tenen data ni lloc concret. El Club de Fotografia té gairebé 15 anys d’història i compta amb prop d’una vintena de fotògrafs aficionats. A part d’exposicions, fan sortides fotogràfiques, xerrades i cursos.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.