Un barri amb dones “empoderades”

ARAITZ PIPPERS|

El Servei Socioeducatiu de La Marina proposa un taller de teatre i narració oral per a dones.

A principis de març, s’inicia al barri de la Marina un projecte per a apoderar un grup de 15 dones, a nivell personal i comunitari, a través del teatre i de la narració oral. Què vol dir “apoderar”? Ja fa uns anys que aquesta paraula ressona molt, per influència del terme anglès “to empower”. Literalment, vol dir donar poder però, darrerament, s’utilitza com “enfortir el potencial, involucrar algú en la presa de decisions i fer-lo protagonista de la seva pròpia trajectòria vital”.

Aquest projecte, doncs, vol crear un grup de dones protagonistes. A través del joc teatral, de la improvisació i de la creativitat, el projecte té com a objectiu no només enfortir les dones a nivell personal (millorant l’autoconcepte i les habilitats comunicatives i socials), sinó que vol donar-les visibilitat al barri. La contribució social de les dones en el desenvolupament dels territoris és indiscutible però, bona part dels esforços que les dones posen en mantenir les famílies, els negocis, les comunitats, etc., queda invisibilitzada. La història encara s’explica en clau masculina i s’oblida d’una bona part de la població. Així doncs, s’ha escollit el teatre i la narració oral com a eines per a fer tot aquest treball d’apoderament perquè, a través del teatre, podem jugar amb el cos i les emocions i experimentar ser altres persones. De la mateixa manera, també ofereix la possibilitat de crear una narrativa subjectiva, en clau femenina, de la història del barri de la Marina. Les dones sempre han explicat històries i, ara, en crearan una que sumi totes les veus de les dones del barri.

El projecte, impulsat pel Pla de Barris de la Vinya, Can Clos i Plus Ultra, i dinamitzat pel Servei Socioeducatiu de La Marina, amb Gemma Andreu, i l’actriu Laura Settecase (http://www.muchamujer.org), es durà a terme des de març fins a juliol a l’Associació de Veïns de La Vinya. Aquelles dones que estiguin interessades en el projecte, poden adreçar-se a ssocioeducatiulamarina@gmail.com.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.