Podem Barcelona tendeix ponts al barri de Can Clos durant la jornada feminista

El dissabte 27 de novembre, l’Associació de veïns i veïnes del barri de Can Clos va acollir una jornada contra la violència masclista. Es tracta d’una iniciativa treballada en comú amb Podem Barcelona i l’organització cultural La Inefable.


La tarda va iniciar amb la presentació del mural feminista de l’artista equatoriana “Killa.ek”, reconeguda per reivindicar el paper de les dones en l’escena artística urbana. La iniciativa, finançada per Podem Barcelona, s’emmarca dins del seu projecte per tornar a connectar el partit morat amb els barris de treballadors de la ciutat.


En aquest sentit, Leandro Danza, portaveu de Podem Barcelona, va explicar: “Estem treballant a barris on portem l’alegria a través de la cultura i l’art”. Aquest tipus d’iniciatives permeten transmetre missatges. “Vam voler aprofitar la porta d’entrada per dotar-la de sentit i recuperar el protagonisme de la plaça”, afirmava.


Si bé és cert que la pandèmia va paralitzar el full de ruta de l’organització, el treball amb les associacions ha tingut continuïtat. “El punt de partida és integrar els barris, acompanyar i col·laborar amb veïns, veïnes i associacions que hi treballen, són les vies per treballar els valors que a la formació violeta compartim”.


Esperen que aquest projecte sigui el principi de moltes més col·laboracions. “Cal fer política a través de l’exemple, sense discursos carregats de bones intencions i apropant les realitats dels barris a les institucions. No es pot parlar de Can Clos sense haver passejat pels seus carres i, molt menys, sense haver escoltat els veïns i veïnes”, afirmen els  joves dirigents.


Per la seva banda, Ruslana, responsable de feminisme, LGTB, migració i diversitat del partit, n’és conscient d’aquestes necessitats “Vam començar fa un any amb la nova estructura i projecte de Barcelona. Visitem barris, intentem teixir xarxes entre associacions, veïnes i veïns. El més important és ser aquí amb les persones i que sàpiguen que nosaltres els donem suport i col·laborarem amb tot el que necessiten. A més, tenim molt contacte amb associacions feministes”. La Rosalia Fernández, presidenta de l’entitat veïnal afegia “nosaltres tenim per costum treballar amb tothom que vol posar-s’hi perquè n’hi ha molta feina i tot suport és benvingut, independentment del color polític de cadascú… Ens ha agradat el tarannà i l’interès que han mostrat, pensem que aquest és el camí… ”


Així doncs, els morats, que organitzacionalment travessen un moment difícil a Barcelona, intenten reconnectar amb les xarxes veïnals, juntament amb les associacions i organitzacions de barri. Sota aquest paraigua, Can Clos va viure una tarda exitosa repleta d’activitats i projectes culturals emmarcats en una mirada feminista i de veïnatge.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.