La música i la solidaritat es troben al concert de la Fundació Mans a les Mans

Text i Fotografies: Andrea Bello

Sonen els primers acords del Concert per a trompa i orquestra en si bemoll major de Reinhold Glière a l’Auditori de Barcelona. El jove solista Martí Miranda es prepara agafant aire per la seva actuació, l’acompanyen els seus antics companys de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB), en aquest concert especial. El director Carlos Checa, fa el primer moviment i com si d’una maquina és tractés tots els músics comencen a tocar en harmonia.

En aquest concert, però, els músics no son els protagonistes, sinó que ho son els nens, nenes i joves de La Marina a qui atenen a la Fundació Mans a les Mans. Així els presentava Neus Sardà directora de la Fundació “A La Marina treballem amb nois i noies molt potents, creatius, trapelles i valentes, però que no ho tenen fàcil ni per perseguir somnis ni per veure el present”. Li va fer costat el president de la fundació Mossèn Josep Hortet.

Aquesta és la segona edició del seu concert solidari, que en un principi estava prevista pel maig, però que a causa de la pandèmia va haver de prorrogar-se fins a dues vegades. Finalment, el passat 21 de desembre l’auditori es va poder omplir de música i solidaritat, tot seguint les mesures de seguretat. Amb l’acte, a més, es volia donar suport a la cultura i transmetre el missatge que és segura i ha de ser accessible per tothom.

El recapte d’enguany es destinarà a la rehabilitació de les instal·lacions de la fundació i  així Mans a les mans pugui seguir treballant amb l’objectiu de donar oportunitats a les famílies que més ho necessiten. Ara més necessari que mai, després d’una pandèmia que ens ha afectat a tots, però sobretot a les famílies vulnerables, com explicava Sardà “aquestes famílies, encara pateixen, el confinament de la pobresa i la precarietat”.

Els músics de la JOSB es van acomiadar dels assistents amb un repertori de bandes sonores de John Williams, tant conegudes com E.T, Superman o StarWars. El públic va respondre amb una gran ovació, a la cultura, als músics i a la solidaritat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.