La fundació Paco Candel entrega els premis del sisè memorial

La seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha acollit aquesta tarda l’acte del 6è Memorial Francesc Candel, amb la presència del conseller de cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, el president de la Fundació Paco Candel, Pere Baltà. L’acte ha estat presentat per Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El Patronat de la fundació que rep el nom de l’autor de Els altres de catalans ha concedit els guardons del Memorial Francesc Candel 2013 In Memorian a Max Cahner, en l’Àmbit Cultural a Pilarín Bayés, en l’Àmbit Social a la Federació d’Ateneus de Catalunya i en l’Àmbit de Comunicació a l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català.

Els guanyadors i els representants dels guardonats han volgut destacar la importància de la difusió del capital cultural català com a mecanisme d’integració social.

Entre els agraïments, destaca el de la Pilarín Bayés, que s’ha mostrat molt contenta “de ser testimoni de la continuitat del pensament del Paco”, i ha declarat que ” no existeixen barreres reals”.  En paraules del conseller, “Pilar és una mena de patrimoni cultural català” i ha assegurat que “l’estimen per la seva expressió i l’entusiasme i perquè és una gran representació de la cultura de Catalunya”.

Mascarell també ha volgut destacar la necessitat d’altres Paco Candel perquè la població immigrada s’integri en el capital social de Catalunya: “l’essència del país continua sent la mateixa, el problema comença quan membres de generacions immigrades dificulten la integració de la nova població estrangera”.

Durant l’acte també s’ha fet reconeixement  a Edicions 62 i  a Eduard Fornés.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.