S’inaugura el teatre Sala Maremar de l’escola Bàrkeno

Redacció/Fotografia:Laura Sicilia/Josep Vicens

Després de molt de temps reivindicant-lo, els veïns i veïnes del barri de La Marina ja tenim un teatre com cal. No és que abans no n’hi hagués cap, sinó que el de l’escola Bàrkeno necessitava una rehabilitació a fons, i així ha estat gràcies al finançament del Pla de barris, el Consorci d’Educació de Barcelona i el Districte de Sants-Montjuïc.

La inauguració es va fer el 25 i 26 de gener en un acte que va comptar amb l’actuació d’una artista associada al Graner, la Mariona Naudin amb l’espectacle “VIP, Homenatge a Severiano Naudin”. Es feia un recorregut de la vida del Severiano Naudin, avi de l’intèrpret, que a la vegada, traslladava els espectadors a èpoques passades de la història i a reflexionar sobre com ha anat canviant la vida amb el pas dels anys. “un espectacle íntim i commovedor”  era la impressió, d’una espectadora, en sortir-ne.

També es va reproduir un dels vídeos que conformen el projecte “Som La Marina”, del Centre Cívic Casa del Rellotge. I no hi va faltar la música. En Jose Luis Serrano va interpretar La Cançó de La Marina, dins del projecte On ets, Marina?, de La Marina Viva.

A l’hora dels parlaments, van intervenir la directora de l’escola Bàrkeno, la Isabel Castelló i la regidora del districte de Sants Montjuïc, la Laura Pérez. Totes dues van posar en valor el fet que s’impulsi un espai dedicat íntegrament a la cultura al barri. La Yohany Limpias i la Laura Sicilia, periodistes de La Marina,  van ser les encarregades de conduir l’acte.

Molts van ser els veïns i veïnes que es van acostar per veure el renovat espai. La sala amb 164 butaques era gairebé plena. “L’espai ha quedat preciós”… “És una millora significativa”… “Espero que s’hi facin coses interessants i se n’aprofiti bé, aquest espai”…“vull veure la programació” eren  alguns dels comentaris dels veïns i veïnes en sortir-ne.

Entre els assistents també hi eren els Consellers de barri: el Sergi Sarri i la Georgina Lázaro, pel PDECAT, l’Àngels Boix pel PSC, i l’Esther Pérez, pel BEC. Aquesta última, referia “el desig que l’espai es convertís en un referent de cultura no només pel barri sinó també per la ciutat”. Tot plegat queda per veure quina  dinamització se’n farà. És  un desafiament majúscul, encara més gran que la reobertura. Ara com ara, no està acabat de lligar però hom intenta obrir-lo al barri més enllà de la comunitat educativa tot encarregant-ne la gestió a la Unió d’Entitats.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.