Historiadors faran xerrades sobre el mil·lenari de la Mare de Déu de Port

Redacció:Laura Sicilia

Aquest any, com ja s’ha vingut anunciant, la Mare de Déu de Port celebra el seu mil·lenari. Per aquest motiu, des del passat mes de març s’han organitzat diversos actes commemoratius, com l’exposició que va tenir lloc a la biblioteca Francesc Candel sobre la història de la verge fa pocs mesos. Pròximament, entre els dies 9 i 10 de novembre, es realitzaran unes jornades sota el nom “L’ermita de la Mare de Déu de Port. Una capella dins un senyoriu mil·lenari”, en les quals es realitzaran un seguit d’actes amb convidats com Josep Maria Martí Bonet, director de l’arxiu Diocesà de Barcelona, o Josep Fernàndez Trabal, professor i cap d’àrea de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Les diverses xerrades tindran lloc a la fundació Mans a les Mans, al carrer Foc núm 100.

Mossèn Hortet, l’organitzador, entrevistat al programa ‘Arrels’ de la Marina FM, va avançar que es pretén tornar a organitzar, a la parròquia, l’exposició sobre la història de la Mare de Déu de Port que es va fer a la biblioteca. També va desvetllar que, abans de nadal, s’hi exposarà una reproducció de la verge Mare de Déu de Port gòtica que es va fer malbé en ser amagada durant la guerra civil. Aquests últims actes encara no tenen dates. Per ara, aquells que vulguin assistir a les jornades dels propers dies, ho hauran de fer inscrivint-se prèviament de la següent manera:

Trucant al 932231293 i deixant Nom i Cognoms al contestador, acostant-s’hi, dimecres i divendres, de 18h a 19h, al despatx de la parròquia (C/ de Sant Eloi, 9) o enviant un missatge a oriol1948@hotmail.com o jhortetgausachs@gmail.com

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.