[GALERIA] Plus Ultra festeja la XXXII edició de la Trepitjada de Raïm

Rafael Vidal

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la 32a edició de la Trepitjada de Raïm al barri de Plus Ultra. La festa va arrencar divendres amb una cantada d’havaneres per part del grup Folk Montjuïc, es va allargar amb diverses activitats durant tot el cap de setmana, i va finalitzar diumenge amb el correfoc a càrrec dels Diables del Port.

El diumenge va tenir lloc la trepitjada de raïm al carrer. Aquesta tradició va néixer fa 32 anys gràcies al Celler Peña, i fa uns 10 anys que l’Associació de Veïns de Plus Ultra en va agafar el relleu i va passar a ser l’organitzadora oficial de la festa. Tot i així, l’antic celler continuava col·laborant. Enguany, però, el Celler Peña va tancar la botiga el 23 de juny. “Mirem amb nostàlgia el fet que el celler hagi baixat la seva persiana, però la Maria Peña, antiga propietària de la bodega, aquest any ha continuat col·laborant i ajudant”, explicava Abdó Florencio, tresorer de l’Associació de Veïns de Plus Ultra.

Dissabte 16 de setembre també va haver-hi la inauguració del pavelló poliesportiu del barri de la Marina. “El públic que va venir a Plus Ultra no va poder anar al poliesportiu, i els que van anar a la inauguració no van poder venir a la festa. No ens agrada que tot hagi coincidit el mateix cap de setmana. Hi ha més dissabtes per poder fer l’obertura del pavelló”, comentava Florencio.

No obstant això, la valoració que dona el tresorer de l’Associació de Veïns de Plus Ultra és bona, tot i que han notat una davallada en el nombre de persones que venen a gaudir de la festa. “Per molt que hagi vingut molta gent, hem notat que, en el sopar de germanor, altres anys estàvem a un 100% i aquest any, potser, estàvem a un 70%”. També va fer una crida a la gent jove, explicant que totes les associacions estan faltades d’un relleu generacional. “Volem que entri gent jove, fer un conglomerat d’edats i que aportin noves idees, amb la finalitat de poder ajuntar-les amb les que ja tenim i poder funcionar molt millor”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.