El festival “La llum de la Marina”, gran expectació tot i el temporal

Actuació dels alumnes d' IES Montjuïc

Redacció:Laura Sicilia

El divendres al vespre, es va celebrar el festival “La llum de la Marina”, un acte que consistia en la realització de performances i mostres artístiques amb un element comú, la llum. L’esdeveniment va ser organitzat per Toni Asensio, doctor de la UB de Belles Arts, amb l’objectiu de “democratitzar l’art apropant-lo a la ciutadania”, ens deia.

Tot i haver sigut una tarda passada per aigua que va provocar canvis d’última hora en el festival, l’esdeveniment va aconseguir reunir a un bon grapat de persones.

Els actes van començar uns minuts més tard del previst, ja que tot allò que s’anava a exposar al Jardí dels Drets Humans va haver de ser traslladat a llocs coberts com la biblioteca, un dels espais que participaven en l’acte juntament amb la Sala Pepita Casanelles i el Graner.

Rere la inauguració, de la mà de Toni Asensio i Esther Pérez, consellera de BComú del districte, es va iniciar el recorregut que hi havia preparat per veure les diverses performances. Primer s’havia d’anar a la Sala Pepita Casanelles, on els alumnes d’ IES Montjuïc, contents de participar en el festival, com ens van fer saber, van realitzar un conjunt de coreografies a les fosques il·luminant-se’ls només algunes parts del cos que portaven pintades amb pintura fosforescent, i on també va tenir lloc una actuació de ball flamenc realitzat per una alumna de la UB de Belles Arts en el que es jugava amb la il·luminació. Després d’això, el Graner esperava als assistents amb una actuació d’artistes del barri, entre elles Nina Mercè, basat en moviments corporals fets amb tanta delicadesa que transmetien una sensació de molta pau. En finalitzar l’actuació s’havia de retornar a la sala Pepita Casanelles i així successivament fins a posar fi a l’esdeveniment a les onze de la nit.

Al festival, a part de força veïns i veïnes, es van deixar veure membres d’associacions de la Marina, la cap de projectes del pla de barris de la Marina, Xitlali Hernández, i algun polític com en José Antonio Calleja, conseller portaveu del PP del districte, o la ja esmentada consellera Esther Pérez.

Les valoracions de l’acte per part dels presents van ser positives. “Considero que és bo apropar la cultura al barri, sobretot, aquest tipus de mostres culturals que són més transgressores”  deia una veïna. Però, a qui més va agradar l’esdeveniment, va ser als nens i nenes que van assistir-hi, que s’acostaven al nostre micròfon i contestaven a les preguntes amb entusiasme i dient fascinats que absolutament tot els hi havia agradat, “m’encanta molt” comentava una nena petita.

Així que el festival, tal com desitjava el seu organitzador, potser torna a tenir lloc al nostre barri.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.