Aigües de Barcelona edita un llibre d’història del districte en què participen Julio Baños i María Ortega, d’entre altres veïns

Aigües de Barcelona

“Hi ha tantes històries com veïns i veïnes té la ciutat”, així comença Ignacio Escudero, director general d’aigües de Barcelona, el pròleg del llibre editat per Aigües de Barcelona i que pretén fer una aportació a la història de la ciutat des de la mirada veïnal.

L’obra pretén donar a conèixer la memòria història del Districte de Sants-Montjuïc, donant veu a cada barri que en forma part, els quals són la Font de la Guatlla, el Poble-sec, la Bordeta, Hostafrancs, la Marina, Sants i Sants-Badal.

En el llibre apareix Julio Baños, activista veïnal, cronista i tresorer de la Fundació Paco Candel, del barri de la Marina. Concretament, s’hi inclou una entrevista a Baños on explica la història del barri. Per exemple, argumenta perquè és conegut com la Zona Franca, com ha quedat dividit actualment el barri… També explica experiències de la seva vida personal viscudes a la Marina. L’espai dedicat a La Marina de Prat Vermell compta també amb declaracions de veïns i veïnes que també formen part de la memòria històrica del barri, com la Glòria Salvador, en Rafel Vidal i en Blai Martí, entre una llarga llista d’altres.

Més endavant, podem trobar un apartat dedicat a la Marina de Port, l’altre barri que, juntament amb el Prat Vermell, composen el barri de La Marina. En aquest espai podem trobar com María Ortega, fundadora i presidenta del Centre Cultural Àncora, explica la seva arribada a Barcelona i, més especialment, al barri de Can Clos, que s’havia construït només en 35 dies, motiu pel qual va presentar molts problemes. A més a més, exposa la història i l’activitat del Centre Àncora, que vetlla pel benestar, el desenvolupament i l’apoderament de les dones. En aquesta secció també podem trobar declaracions de dones que formen part del Centre Àncora, donant la seva opinió del centre i el perquè hi estan apuntades.

El 14 de desembre, a les 19:00 h, va tenir lloc la presentació del llibre a l’Espai Bombers Parc De La Prevenció, al carrer Lleida del barri de Poble-sec. Durant l’esdeveniment hi va intervenir Núria Feliu, Julio Baños i un representant d’Aigües de Barcelona. Va ser la sisena de les deu presentacions que hi haurà, una per cada districte de la ciutat. Fins ara, ja s’han fet les presentacions dels llibres dels districtes de Les Corts, Gràcia, Sant Martí, Horta-Guinardó i Ciutat Vella.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.