El Graner convida els veïns a participar com a protagonistes d’un espectacle

El proper 8 de febrer tindrà lloc l’estrena del espectacle Atlas, un projecte d’ART i PART dirigit per Ana Borralho i João Galante que inaugurarà el Sâlmon< Festival 2018 al Mercat de les Flors, i que estarà interpretat per 100 persones de tot tipus i condició.

Ja fa uns dies que El Graner, Centre d’investigació i creació d’aprofundiment del llenguatge del cos i el moviment, dins el Programa Fàbriques de Creació de Barcelona, va fer una crida per les xarxes socials amb l’idea de trobar a 100 persones de diferents orígens, llengües, edats, sexes, capacitats, professions i situacions professionals, sense necessitat d’experiència per formar part d’una performance teatral que pretén representar la diversitat humana de la ciutat, creant un paisatge de la complexitat del teixit social i urbà.

Amb aquesta obra, tal i com expliquen els seus creadors, es pretén construir un atlas de l’organització social humana, presentant els éssers humans a partir de la seva funció a la societat, reivindicant les seves ocupacions -sigui quina sigui-, tant de manera individual com col·lectiva.

La performance pren com a lema una cançó infantil que diu: “Si un elefant incomoda molta gent, dos elefants incomoden molt més. Si dos elefants incomoden molta gent, tres elefants incomoden molt més…”, els 100 participants van sortint a escena successivament,
pronunciant aquest text, però substituint “elefant” per la seva professió. Durant tota la performance, les persones van caminant contínuament des del fons fins a la boca de l’escenari, començant amb una persona en escena i acabant amb 100. La primera part de la frase la diu la persona que entra en escena, i la segona la diu la coral de gent que ja està en l’escenari. En repetir la professió de cadascú, les persones es transformen simbòlicament en l’altre.

Durant l’espectacle el grup de persones va augmentant, així com la potència de la coral de veus. A mesura que va avançant, es va teixint un retrat demogràfic i socioprofessional de la població i de la diversitat que la conforma.

Tothom que estigui interessat en participar ha d’omplir un formulari d’inscripció a la pàgina granerbcn.cat/busquem-100-persones/. Tanmateix, els propers dies tindran lloc tres sessions informatives sobre les característiques de l’espectacle: la primera serà el 10 de gener al Mercat de les Flors a les 18.30h mentre que les altres dues seran a la biblioteca Francesc Candel, el divendres 12 de gener (19h), i el dijous 18 (11h).

El grup quedarà tancat a finals de gener, i els assajos seran al Mercat de les Flors (C. Lleida, 59) entre el 2 i el 5 de febrer, en torns de matins i tardes.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.