Tornem a començar, per l’esmorzar

Encara que l’any, al calendari comença el dia ú de gener, per a moltes coses comença al setembre. Potser la que més es veu és la tornada a l’escola de les criatures. Com ho farem per adaptar-nos als nous horaris? Un altre vegada la disciplina i la rutina diària. Com més aviat ens hi adaptem molt millor aniran les coses a casa i a l’escola. El més important és que els nens arribin a la classe ben espavilats, vull dir sense son i ben alimentats, vull dir amb el cos preparat per aguantar un matí de feina intel·lectual i quasi sempre física.

L’esmorzar és un dels àpats més importants del dia. Per tant necessiten que inclogui aliments que els aportin vitamines, minerals, proteïnes i carbohidrats. Les vitamines els hi aportarà la fruita. Millor sencera que en suc perquè conté fibra. Si porta vitamina C molt millor perquè és una vitamina que espavila. La fruita a més, també els aporta minerals. Aquest més encara hi ha meló, síndria, préssecs, nectarines i comencen a aparèixer les primeres figues, sense deixar de banda pomes i peres. Prepareu un plat de fruita per a que els nens puguin triar la que els vingui de gust.

Hi ha nens que els agraden el “cereals” amb llet o iogurt, però millor sense sucre afegit si pot ser. D’altres potser els agrada més menjat un entrepà. Si teniu nens que s’aixequen amb gana, molt millor, quan arribin a l’escola ho faran preparats per afrontar el matí amb tota energia. Si els teniu dels que els costa menjat quan es lleven, haureu de donar-los una part perquè se l’enduguin per a l’hora del descans al pati.

Sigui com sigui que ho facin és imprescindible una bona alimentació per esmorzar, seran nens desperts i atents a la classe. Si hi van amb una manca de nutrients, el seu rendiment serà molt més baix.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.