Sants, Hostafrancs i la Bordeta celebren el Dia Internacional de la Llengua Materna

La Taula intercultural del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta organitza un acte per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna. L’objectiu és promoure la diversitat lingüística i cultural, així com el plurilingüisme.

L’acte tindrà lloc el 20 de febrer d’11 a 13:30h a les Cotxeres de Sants (Edifici C, Plaça Bonet i Muixí s/n, Sala d’Actes) i comptarà amb una lectura de textos en diferents llengües, una taula rodona sobre la diversitat lingüística, músicai altres activitats.

El Dia Internacional de la Llengua Materna fou aprovat a la Conferència General de la UNESCO del novembre de 1999 fixada pel 21 de febrer. Aquest dia està dedicat al reconeixement del Moviment per la Llengua Bengalí, que va commemorar a Bangladesh el Dia del Moviment per la Llengua des de 1952, quan la policia i l’exèrcit de l’Estat pakistanès -que llavors ocupava Bangladesh- van obrir foc contra la multitud de parlants de llengua bengalí que es manifestaven pels seus drets lingüístics a Dhaka.

A continuació recollim el programa de l’acte:

1. Lectura de textos en diferents llengües

Una desena de persones de diferents comunitats lingüístiques han cercat un text en la seva llengua materna que serà llegit per un lector d’una altra comunitat lingüística.

2. Taula rodona: ‘Diversitat lingüística a Catalunya: un valor i una oportunitat per al nostre futur’

  • Pere Comellas (Grup d’Estudi de les Llengües Amenaçades, GELA) reflexionarà sobre la necessitat de prendre consciència sobre les llengües amenaçades, el perill d’extinció i les seves conseqüències.
  • Jordi Esteban (Coordinadora d’Associacions per la Llengua, CAL) es preguntarà què ha de fer Catalunya per preservar les llengües maternes i quina és la responsabilitat de mantenir i promoure la diversitat lingüística.
  • Mykhaylo Kuziv (Associació d’Ucraïnesos a Catalunya, Txervona Kalyna) tractarà l’interès de l’aprenentatge de la llengua catalana per part de persones de diferents orígens i sobre la importància d’aquestes persones de mantenir la llengua materna.

3. Fi de festa

Actuació musical amb el Centre Rimasun i cloenda amb tast de te a càrrec d’Amazan Promoció Sociocultural i Desenvolupament.

Imatge de Nueva Catedra

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.