“Dels orígens als nostres dies” un llibre per recordar la nostra història

L’església de Mare de Déu de Port es va omplir amb la curiositat dels veïns i veïnes del barri per la presentació del llibre “Dels orígens als nostres dies”. Un llibre que recupera la història mil·lenària del barri, de la seva conformació i el paper que hi han tingut les parròquies de Mare de Déu de Port i Sant Bartomeu.

“Els habitants actuals del barri hem de saber amb orgull que formem part d’aquesta història” resa el pròleg escrit per Pilar Ruiz Sánchez, veïna del barri i membre de la comunitat parroquial, que era a la presentació. Aquesta voluntat i gairebé necessitat i deure de conèixer el passat del barri, per entendre el present i projectar el futur, és el que va impulsar a més d’una cinquantena d’assistents a acudir a la presentació i a fer-se amb una exemplar de l’obra.

El llibre està dividit en tres capítols, cadascun redactat per un autor: el primer ens dona la perspectiva històrica de la zona, anomenat “El territori de Port de Barcelona, una visió històrica” escrit per Josep Fernàndez Trabal; el segon “Negits de solidaritat a Can Tunis, les epidèmies contundents de l’any 1914” escrit per Josep M. Martí Bonet, recorda molt als darrers anys de pandèmia i com el caràcter del barri i el paper de les parròquies ha estat sempre solidari i acollidor; al darrer capítol Josep Hortet Gausachs ens parla del passat més recent, iniciant amb la celebració del centenari de la parròquia, a “Últimes notícies de les parròquies de Mare de Déu de Port i sant Bartomeu de Barcelona als barris de la Marina”, i així arribem al present.

La presentació va comptar amb la presència dels tres autors, els quals van aprofitar l’ocasió per reflexionar sobre l’entorn que havien treballat.

El llibre encara es pot aconseguir fent una sol·licitud a la Fundació Mans a les Mans o a la mateixa parròquia de Port.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.