Visca la ràdio i visca la infància!

Tallers que donen eines a la canalla per parlar sense embuts

Un any més, la canalla i els més joves del barri tornen a les ones de La Marina FM (102.5) a la quarta edició del taller Ràdio a les Escoles, en què participen els centres educatius SEAT, El Polvorí, Enric Granados i l’Institut Lluis Domènech i Montaner.

Amb dedicació, els més menuts, acompanyats dels mestres i talleristes, han estat gairebé tres mesos fent feina per adquirir les eines necessàries per convertir-se en autèntics locutors i locutores de ràdio. El resultat? més d’una vintena de programes autoproduïts amb notícies d’actualitat, entrevistes, ràdio fórmules i, fins i tot, publicitat!

El taller començava en gener amb tot un repte per a la canalla: entendre què era una notícia, i estar al dia amb el que passava a l’escola, al barri i el que deien els informatius. De mica en mica, aprenien a identificar les característiques dels assumptes als que calia prestar atenció: han de ser innovadors, ens han d’afectar a tots, o si més no a un bon nombre de persones, i han de tenir algun tret curiós o interessant a destacar. Identificat el tema, el repte següent era saber explicar-ho.

Amb aquesta dinàmica, els alumnes han treballat les diferents seccions del seu programa, ara les notícies, ara l’entrevista… fins a acabar amb un guió complet. Són l’excusa perquè aprenguin habilitats i competències com el treball en equip, l’autoconfiança, parlar en públic, llegir en veu alta, la comunicació no verbal…

Així han anat fent via cap a la part del taller que més agrada a tothom, gravar els programes als estudis de La Marina FM, cadascú amb el seu guió, amb nervis però amb moltes ganes d’agafar el micròfon, molts per primer cop. Finalment, n’han pogut transmetre la veu per les ones hertzianes a tot el barri de la Marina i dir la seva!

Aquesta quarta edició del taller continua seduint els menuts i els joves, que surten de l’estudi amb un somriure rere la mascareta i la satisfacció d’una feina ben feta. Fins i tot, alguns es van preguntar si el seu futur estaria en el periodisme. Resposta: comenceu als mitjans de comunicació de La Marina!

Però aquí no s’ha acabat tot, perquè, a més, han tingut l’oportunitat de publicitar els seus programes de ràdio gravant uns vídeos amb les tècniques més estrafolàries de promoció, balls o cançons grupals del tot originals. És la seva manera de convidar-nos a estar atentes i escoltar-los cada dissabte, els 23 i 30 d’abril i els 7 i 14 de maig de 10 a 11, cada cap de setmana una escola diferent. No us els perdeu al dial de La Marina FM 102.5.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.