Els taxistes i els treballadors d’VTC també pateixen les conseqüències de l’estat d’alarma i molts d’ells es veuen obligats a romandre a casa 

Text i fotografia: Alejandro Flores

Molts dels treballadors del sector dels taxis i els VTC’s han hagut de deixar de manera temporal les seves feines pel perill al contagi. Malgrat tot, els taxistes asseguren que continuen pagant la quota mensual que els pertoca, només que ara no tenen ingressos. La gran majoria d’aquests treballadors han de pagar un lloguer o una hipoteca, i asseguren que es troben en una situació d’alt risc.

“Ho estem portant malament, però anem fent. Prefereixo no tenir ingressos que no tenir-los i a més estar contagiat”, explica el Francisco Guerrero, taxista de La Marina. Els que han decidit continuar amb la seva feina s’han organitzat per oferir servei gratuït al personal sanitari i als professionals dels centres hospitalaris. Però també hi ha treballadors que han decidit no arriscar-se a contraure la malaltia i s’han quedat a casa. “Conec companys que no els hi ha quedat una altre opció que sortir a treballar”, afegeix el Francisco.

Els taxistes i treballadors d’VTC són un altre col·lectiu de risc, ja que la seva feina es centra a oferir el seu servei a peu del carrer. “Estem molt preocupats. Es tracta de tot el sector, molts continuem pagant la hipoteca i la seguretat social i tenim fills”, assegura el Jamal, també taxista del barri. Els taxistes continuen la lluita perquè els tornin les quotes que han de pagar durant els mesos de confinament, així com la resta dels treballadors autònoms de l’Estat.

En el cas dels vehicles VTC, i en concret a Cabify, s’ha plantejat un ERTE (expedient de regulació temporal) per a tots els seus treballadors. La Rosana Martínez, una conductora d’El Polvorí, explica que la majoria dels treballadors de Cabify estan contents de no haver sigut acomiadats de la seva feina.

Tant el sector del taxi com el dels VTC tenen el risc de perdre la temporada d’estiu, ja que el turisme és una part molt important per als ingressos d’ambdós serveis. Malgrat tot, la Rosana té esperança en què el sector no es desplomarà, ja que confia en què la gent no agafarà tant el transport públic on puguin haver massificacions de gent. “Crec que podrem seguir treballant favorablement i oferint un bon servei”, afegeix la Rosana.

Des d’Élite Taxi fan una crida a la solidaritat de tots els taxistes per oferir el seu servei de manera gratuïta a les persones que ho necessitin. Per reduir els riscos, l’Institut Metropolità del Taxi ha estat entregant durant la setmana passada mascaretes protectores per aquells taxistes que continuen prestant servei.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.