El Port Vell inicia una profunda transformació amb més de 106 milions d’euros d’inversió

Render del nou edifici Mirador, ubicat sobre la rambla Nova Bocana.

El Port Vell del Port de Barcelona rebrà en els propers mesos més de 106 milions d’euros d’inversió públic-privada, corresponents a 18 actuacions que transformaran de manera significativa aquesta zona de port-ciutat. Aquests 18 projectes, que s’estan duent a terme entre 2023 i 2024, modificaran la fisonomia de l’àrea més ciutadana del Port de Barcelona, dotant-la de nous espais i de nous serveis per al gaudi de les persones.

Les 18 actuacions suposen una primera fase en la gran transformació que ha de viure el Port Vell en els propers anys i estaran totes acabades abans de la data d’inauguració de la 37a Copa Amèrica de Vela, el 22 d’agost de 2024. Posteriorment, un cop acabi aquesta competició, el Port de Barcelona té previst obrir més espais del recinte portuari per a l’ús ciutadà i donar nous usos a edificacions ja existents i que ara es rehabilitaran, com els “tinglados” del moll Oriental.

Per impulsar i agilitar aquesta transformació, el Port de Barcelona ha decidit dotar a la Gerència Urbanística Port Vell, dirigida des de l’1 de gener d’enguany per David Pino, de noves competències en els àmbits de planificació i concessions i més recursos econòmics i humans. “Necessitem més musculatura en l’eina fonamental de gestió del Port Vell, la Gerència Urbanística.

Els 18 projectes que es desenvoluparan en aquesta primera fase de transformació del Port Vell són: la rehabilitació de l’espatller de la bocana Nord; la construcció de la rambla Nova Bocana i del nou edifici Mirador; la urbanització de les esplanades de la nova bocana; la rehabilitació dels “tinglados” del moll Oriental; el perllongament de l’espigó de Sant Sebastià; la remodelació de l’àrea pesquera; l’adequació de nous espais per a l’Institut de Nàutica; la demolició de Cinesa; la remodelació del Maremàgnum; la rehabilitació de l’edifici històric de Portal de la Pau; el trasllat de l’operativa dels molls de Barcelona Nord i de Drassanes al moll Adossat; el sanejament i protecció de l’estructura metàl·lica de la Torre de Jaume I; la construcció de l’America’s Cup House – IMAX Building; la remodelació del World Trade Center Barcelona; la renovació del Club Natació Barcelona i la posada en marxa d’un servei de bus nàutic entre els molls de Drassanes i Llevant.

 

Una mirada més enllà

Un cop finalitzada la 37a edició de la Copa Amèrica, el Port de Barcelona seguirà treballant intensament per fer realitat “la transformació en profunditat del Port Vell”, que aniran acompanyades de la rehabilitació dels tinglados de Sant Bertran, on s’ubicarà el BlueTech Barcelona, un nou centre d’innovació d’economia blava que allotjarà start ups, institucions internacionals de l’entorn marítim, centres d’innovació de grans empreses vinculades amb la logística, el transport, l’activitat portuària i centres de formació com l’Institut de Logística de Barcelona.

Tots aquests desenvolupaments contribuiran a l’impuls del Blue District, una àrea d’innovació sectorial situada majoritàriament en l’àrea del Port Vell. El Port de Barcelona reivindica així, un cop més, el seu papel de port capdavanter i innovador a nivell internacional.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.