Un grup de veïns s’organitza per a repartir menjar a les persones sense llar al barri

L’Associació solidària de la Marina (ASOMA) és un grup de veïns del barri que s’ha organitzat per repartir menjar a les persones sense llar. Es reuneix els divendres a les 8.30 h de la tarda a l’antiga Biblioteca de Can Sabaté. Hi preparen entrepans, fruites, aigua i dolços, a més de brou calent. Carreguen els carros de la compra i surten a recórrer els llocs on habitualment descansen aquestes persones: la plaça de les Matemàtiques, la sortida de Can Sabaté, Badal, l’edifici de Generalit, alguns caixers, Can Farrero i Can Batlló.

A una entrevista al programa Amb veu de dona, la Silvia i en Quique, dos dels impulsors del grup, narraven la seva experiència i posaven l’èmfasi en la necessitat de treure els estigmes i ser solidaris amb els que no tenen res. Al recompte que han fet de les seves sortides asseguren que les persones que fins ara han atès són unes 40, dels quals la majoria són romanesos que es dediquen a la recollida de ferralles.

Al grup són 8 voluntaris, a més d’alguns que venen de tant en tant, però tenen les portes obertes per tothom que hi vulgui col·laborar. Fins ara ells mateixos aporten cinc euros cadascú per cobrir els aliments necessaris i a vegades algú aconsegueix petites donacions a l’empresa on treballa. Les persones que desitgen aportar les seves donacions poden dirigir-se al casino de la SEAT. Les necessitats més urgents, són productes de menjar com llates de sardina, embotits, llet i oli. També es necessiten productes d’higiene o roba: pantalons, mudes, sabates, etc. Del projecte també participen La Marina Patina i la Unió d’Entitats.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.