El Port de Barcelona, finalista als premis International Seafarers’ Welfare Awards 2018

El Comitè de Benestar treballa per donar resposta a les necessitats dels mariners quan recalen a port

El Port de Barcelona ha quedat entre els sis finalistes al premi “Port de l’Any” dels International Seafarers’ Welfare Awards 2018, els premis a les millors companyies, organitzacions i particulars que ofereixen serveis i  instal·lacions als mariners quan recalen a port.

Els guardons, que atorga la International Seafarers’ Welfare and Assistance Network (ISWAN), van ser entregats en una cerimònia celebrada ahir a la seu de la International Labour Organization (ILO), a la ciutat suïssa de Ginebra. Aquests premis tenen el suport de la International Maritime Organisation (IMO), la International Transport Workers’ Federation (ITF), la ILO i la International Christian Maritime Association (ICMA).

El Port de Barcelona ha estat l’únic finalista al premi “Port de l’Any” dels ports mediterranis, fet que el situa un any més com a referent regional en assistència a les tripulacions quan els seus vaixells amarren a port. El Port de Rotterdam ha estat el guanyador del premi al millor Port de l’Any 2018, mentre que el premi al Seafarer Centre of the Year ha estat atorgat a la Mission to Seafarers Brisbane; el premi a la millor Naviliera ha estat atorgat a Wallem; el premi a la millor Organització a la Nautilus Welfare Fund (Regne Unit); i el premi a la Personalitat de l’any a Jasper del Rosario (Filipines).

El Comitè de Benestar del Port de Barcelona

El Comitè de Benestar del Port de Barcelona vetlla perquè els tripulants dels vaixells que atraquen a la ciutat trobin uns serveis adients i que donin resposta a les seves necessitats, essent l’instrument que implementa el compromís de l’Estat amb el Conveni de l’Organització Internacional del Treball (OIT) sobre Treball Marítim de 2006.

Tota la comunitat portuària està interpel·lada en aquesta resposta, si bé l’ens encarregat de donar l’assistència més directa és el Centre Stella Maris de l’Apostolat del Mar de Barcelona, que va obrir les seves portes l’any 1927. L’any 2016, l’organització Stella Maris va rebre el premi Seafarers’ Centre of the Year, el màxim guardó que s’atorga a un centre de mariners al món.

El Comitè està format pel Port de Barcelona, que en té la presidència permanent; l’Institut Social de la Marina; la Capitania Marítima de Barcelona; l’Associació de Consignataris de Barcelona; la Corporació de Pràctics de Barcelona; l’Associació de Capitans de la Marina Mercant; la Societat de Caps i Oficials de Màquines;  Remolcadors de Barcelona; la Federació Internacional de Treballadors del Transport-ITF; i Stella Maris, que en té la secretaria permanent

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.