Una fira mostrarà models alternatius d’economia social al barri

Arribats a un punt en què sembla que el capitalisme ha explotat tots els recursos al nostre abast, han sorgit iniciatives que proposen com alternativa l’economia social i solidària. Aquesta en contempla opcions diverses, que van des de cooperatives, organitzacions no lucratives o mútues, a empreses de treball associat.

Per demostrar que els models que aposten per valors com la solidaritat social, l’equitat, la gestió responsable o la fraternitat econòmica són una realitat viable per a l’activitat econòmica, L’Engranatge-Ateneu Popular de la Marina organitza la Fira d’Economia Social i Solidària. Tindrà lloc el pròxim 26 de maig, a la plaça de La Marina, des de les 10 hores del matí fins a les 14 de la tarda.

“La fira reunirà aproximadament quinze cooperatives, tant del barri com del districte de Sants-Montjuïc i la ciutat”

S’hi reuniran aproximadament quinze cooperatives, tant del barri i del districte de Sants-Montjuïc com de la resta de Barcelona. Totes elles mostraran quin és el seu funcionament, amb l’objectiu de fer veure a la ciutadania que un model d’economia col·laboratiu i sostenible amb el medi ambient i les persones no és una utopia, sinó una realitat per la qual moltes empreses opten avui dia.

Algunes de les iniciatives que en participaran són; Economat social, una cooperativa de consum dedicada a la venda de productes ecològics i de proximitat a preus similars als del mercat;  Coop Net, una organització sense ànim de lucre que va néixer amb l’objectiu de finançar a les famílies sense recursos de la futura escola Arcàdia de Can Batlló, així com de dignificar la feina de les cures, oferint serveis d’econeteja, de manteniment i de cura per gent gran o dependent.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.