Símbiosy, destacada consultoria i enginyeria d’Economia Circular s’incorpora al DFactory Barcelona

 DFactory Barcelona, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, segueix consolidant-se com el major ecosistema de la indústria 4.0 del sud d’Europa amb la incorporació de Símbiosy, prestigiosa consultoria estratègica especialitzada en l’exploració d’oportunitats de negoci publicoprivades per a la transició energètica i economia circular, a través dels recursos excedents i la descarbonització de la indústria. La companyia analitza l’ecosistema industrial, mapejant els fluxos de materials excedents per ajudar a les empreses a establir sinergies entre elles, pel que és facilitadora de simbiosis industrial, promovent negoci a través de la col·laboració entre actors (el residu d’una empresa pot ser matèria prima d’una altra). Símbiosy fomenta l’eficiència en l’ús dels recursos, millora la innovació, competitivitat i la descarbonització de la indústria a la vegada que promou un desenvolupament sostenible del territori.

Per a la implementació de projectes de simbiosis industrial, l’empresa ha desenvolupat la plataforma digital SYNER. Amb l’ajuda de SYNER s’identifiquen i es quantifiquen els residus agroindustrials i urbans que potencialment es poden convertir en recursos a través de la SI, i s’identifica amb qui. Amb això Símbiosy pot mapejar els fluxos de recursos d’un determinat ecosistema industrial gràcies a la gestió i anàlisi de grans volums de dades heterogènies mitjançant algoritmes matemàtics de codificació. Símbiosy treballa per a empreses industrials, clústers i associacions empresarials i entitats públiques identificant noves oportunitats de negoci a partir de recursos no valoritzats, connecta diferents sectors productius i fomenta un sistema de governança multinivell i sostenible.

L’ecosistema de la indústria 4.0 de referència al sud d’Europa

El CZFB va obrir les portes del DFactory Barcelona fa només un any i mig amb l’objectiu de ser la fàbrica del futur, fomentant i desenvolupant la indústria 4.0, el nou talent i les noves tecnologies i inversions, en un espai inigualable. En aquest entorn es materialitza una nova manera de produir, molt més sostenible. Les empreses, que desenvolupen projectes punters en el terreny de la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i Blockchain, Intel·ligència Artificial i sensòrica, tenen la possibilitat de generar sinergies i establir aliances amb la resta d’organitzacions presents a l’edifici.

El projecte està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, facilitant la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potenciant l’economia circular mitjançant l’adopció de nous sistemes productius i de la manufactura avançada sostenible.Actualment el sistema compta amb unes instal·lacions de 17.000m2 en quatre plantes, on ja s’han instal·lat prop de 30 companyies i on treballen aproximadament 500 persones, amb ara un 80% d’ocupació en tan sols un any. A més, està previst que en breu es comenci a projectar la segona fase del major ecosistema d’indústria 4.0 del sud d’Europa i que li permetrà aconseguir en els pròxims anys uns altres 72.000 metres quadrats.

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.