Les zones franques de tres continents vertebren el “Corredor Franco del Atlántico” com a nova cadena logística d’intercanvis entre Amèrica, Àfrica i Europa

Acte constitutiu del "Corredor Franco del Atlántico"

 Més de 150 zones franques de 36 països d’Amèrica, Àfrica i Europa (incloses les zones franques espanyoles, amb la de Tenerife al capdavant), han secundat aquest passat cap de setmana la constitució de l’anomenat “Corredor Franco del Atlántico”: una cadena logística de les zones franques per augmentar el valor afegit dels intercanvis comercials entre aquests continents.

 

Les zones franques i associacions del sector presents a la XXI Conferencia de las Zonas Francas de las Américas (AZFA), clausurada a Tenerife el darrer cap de setmana, van signar la seva adhesió al “Corredor Franco del Atlántico”. Es tracta d’un projecte de connectivitat liderat per la Zona Franca de Tenerife. Neix acompanyat d’un informe que recull les expectatives de negoci existents entre els tres continents, l’”Estudi d’oportunitats entre les dues dorsals de l’Oceà Atlàntic”.

 

El document estableix una base de treball per a l’establiment de sinergies, la vertebració d’inversions, la generació d’ocupació, la millora de la competitivitat i la transferència tecnològica entre les zones franques, parcs industrials, ports i centres logístics d’aquest eix logístic entre continents. S’aprofita la situació fiscalment privilegiada de la zona especial canària, on l’impost de societats tributa al 4 % ( a la resta de la UE, el 25 %).

 

UNA TROBADA TRICONTINENTAL

Gustavo González de Vega, delegat de la ZonaFranca de Tenerife i vicepresident de AZFA, ha considerat que “aquesta trobada ha convertit Tenerife i el conjunt de zones franques espanyoles en la capital de la tricontinentalitat. Ha suposat la posada en marxa d’un projecte en què 36 països de tres continents treballarem units per assolir objectius comuns, amb les Illes Canàries com a pont fiscal i tributari entre Amèrica, Europa i Àfrica “.

 

La trobada a Tenerife va anar acompanyada d’una cimera ministerial per a l’enfortiment del règim de zones franques. Hi van participar representants governamentals de Senegal, Mauritània, Panamà, Perú, República Dominicana i Mèxic, entre d’altres països. Paral·lelament, també es va desenvolupar una “roda de negocis” de trobades B2B per afavorir la interacció entre les empreses que participen en el tràfic comercial atlàntic.

 

L’Asociación de Zonas Francas de las Américas (AZFA), que la setmana passada va reunir-se excepcionalment a Tenerife, constitueix l’agrupació regional més important de zones franques: representa a 400 zones franques de 22 països entre Amèrica i Europa, amb més de 10.000 empreses ubicades en les seves zones.

 

Per l’atractiu internacional de l’esdeveniment i l’interès de les seves jornades tècniques, la trobada de Tenerife va atreure la presència d’altres entitats del sector –com ara zones franques africanes, asiàtiques i representants de la World Free Zone Organisation, WFZO–, interessades en l’evolució dels tràfics internacionals de mercaderies.

 

Durant la trobada, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ​​que dirigeix ​​Jordi Cornet, delegat especial de l’Estat al CZFB i president de la Asociación de Zonas Francas de España, va adherir-se a la vertebració del “Corredor Franco del Atlántico” i va promocionar la propera edició del Saló Internacional de la Logística (SIL) i de l’esdeveniment de comerç electrònic eDelivery. Tindran lloc del 5 al 7 de juny de 2018 a la Fira de Barcelona; així com l’organització el 2019 a Barcelona del Congrés Mundial de Zones Franques de la WZFO.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.