El ministre de Ciència i Innovació visita les futures instal·lacions del DFactory BCN a la Zona Franca de Barcelona

El projecte, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i Leitat, generarà 1.500 llocs de treball directes i 5.000 indirectes.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha rebut el passat 5 de gener a la seva seu la visita del ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, per conèixer l’estat dels projectes que l’entitat desenvolupa en matèria d’indústria 4.0.

Duque, acompanyat pel delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro; el CEO i vicepresident executiu de Leitat, Joan Parra; i el membre del Comitè assessor de Leitat, Joan Rangel, ha conegut les instal·lacions que albergaran el DFactory BCN, el major hub d’indústria 4.0 del sud d’Europa, que està previst que s’inauguri el proper estiu i generarà 1.500 llocs de treball directes i 5.000 indirectes.

Es tracta d’un innovador projecte impulsat pel CZFB i Leitat amb l’objectiu d’exercir de pol d’atracció per empreses de tot el món que vulguin instal·lar-se a Barcelona per desenvolupar la seva indústria digital. Per això, l’espai de 17.000 metres2 comptarà amb unitats mixtes d’investigació, laboratoris per a centres d’excel·lència internacionals, laboratoris compartits amb l’última tecnologia 4.0, oficines, àgora de formació i una àrea d’incubació.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha agraït la visita del ministre Duque i ha destacat l’esforç del CZFB per “convertir la Zona Franca de Barcelona en un enclavament de referència per a impulsar activitats de robòtica, sensòrica, impressió 3D, blockchain, intel·ligència artificial o internet de les coses “.

Per la seva part, Joan Parra, CEO i vicepresident executiu de Leitat, ha posat en valor que el DFactory fomentarà la creació d’un ecosistema d’atracció de talent, tecnologia i inversió que posicionarà Barcelona i Espanya com a hub d’innovació i desenvolupament de la indústria 4.0. “Volem que sigui un espai de trobada per a les empreses tecnològiques més punteres i propiciar la col·laboració amb altres organitzacions per a accelerar l’ecosistema tecnològic”, ha apuntat.

El ministre ha visitat també l’ampliació de les instal·lacions del 3D Factory Incubator, la primera incubadora europea d’alta tecnologia en impressió 3D, que ell mateix va inaugurar al març de 2019. El desembre passat es va ampliar un 40% l’espai destinat a la seu del CZFB a la incubadora, arribant als 1.000 metres quadrats, com a conseqüència de la gran acollida del projecte, que compta ja amb més de 50 empreses incubades. D’aquesta manera, el 3D Factory Incubator disposa ara de nous equips d’impressió i una nova estació de post-processat, així com nous equips destinats al tenyit, grafitat i tractament de superfícies de peces impreses en 3D.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.