“Músiques a l’antiguitat”, conferència a càrrec d’experts

La temàtica central és el poder de la música en civilitzacions antigues

Alba Domínguez

La música permet transmetre emocions, pors, ens ajuda a relaxar-nos, a animar-os o, fins i tot, es pot utilitzar com una eina de denúncia social i de reivindicació. Per aquest motiu, té un paper essencial en la vida de les persones. Però, aquest fenomen no és exclusiu de la societat actual, ja des de l’antiguitat s’utilitzava la música pels beneficis positius que aporta.

Per tractar amb profunditat l’ús de la música en èpoques anteriors, s’inaugurarà l’exposició “Músiques a l’antiguitat” al CaixaForum Barcelona el 9 de febrer. Hi haurà una conferència que la realitzaran 4 experts, cadascun especialitzat en una civilització diferent: en Orient, Egipte, Grècia i Roma. Explicaran quina importància tenia la música i per a què s’utilitzava.

Els participants seran l’’Ariane Thomas, conservadora del Departament d’Antiguitats Orientals del Museu del Louvre; Sibylle Emerit, investigadora al Centre Nacional de Recerca Científica de França; Violaine Jeammet, conservadora en cap del Departament d’Antiguitats Etrusques, Gregues i Romanes del Museu del Louvre, i per últim, Alexandre Vincent, professor d’Història Romana a la Universitat de Poitiers.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.