El CZFB i la Fundació Incyde tornen a sumar sinergies per a organitzar la Barcelona Woman Acceleration Week

Espai patrocinat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç han tornat a signar, per tercer any consecutiu, un acord per a l’organització conjunta de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), un esdeveniment pensat per a reflexionar i materialitzar la visibilitat de la dona en àrees clau de l’economia, entre els que es troben sectors com la indústria o la logística.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i José Luis Bonet, president de la Fundació Incyde, han estat els encarregats de segellar aquest acord. Totes dues entitats es posen en marxa per organitzar una plataforma divulgativa en la qual experts de diferents sectors exposen els seus coneixements i les seves experiències enfocades en matèria d’igualtat de gènere.

BWAW planteja una posada en comú d’idees i iniciatives amb la finalitat de trobar solucions que permetin avançar socialment en la superació de les barreres i impulsar una major presència femenina en l’àmbit laboral i, especialment, en aquests sectors que han sofert històricament una menor presència de la dona.

Durant el 9 i 10 de març, el BWAW buscarà superar els més de 2.500 assistents de l’edició anterior reunint a 50 ponents de primer nivell en 10 panells, tant nacionals com internacionals, dones i homes, per a aclarir la presa de solucions que permetin avançar en la igualtat de gènere al sector empresarial i industrial. L’esdeveniment, en format híbrid, permetrà seguir íntegrament el contingut de les trobades i taules rodones des de qualsevol part del món. Les diferents ponències es desenvoluparan en l’ecosistema DFactory Barcelona, el principal node d’indústria 4.0 del sud d’Europa, basat en el talent i la inversió en tecnologia reunint les grans corporacions empresarials, startups, centres d’innovació i laboratoris. En la seva curta trajectòria, ja té una ocupació del 65%, en un edifici únic de 17.000 metres quadrats.

El CZFB, a través del BWAW, treballa amb el propòsit de complir amb els principis i compromisos de l’Agenda 2030 i l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’àmbit industrial. Aquest esdeveniment, a més, compta amb l’important suport del Consell de la Dona, creat l’any 2020, representat per 19 empreses del polígon de la Zona Franca, i l’objectiu comú del qual és treballar en l’equiparació de gènere en l’àrea productiva de l’economia en l’entorn industrial.

Pere Navarro assegurava que “les dues institucions tenim molt present el nostre objectiu comú per a treballar en l’equiparació de gènere en l’àrea productiva de l’economia. Gràcies a aquest acord continuem potenciant les iniciatives que donen valor al talent femení en el món laboral, i la Fundació Incyde, disposa d’una gran experiència en l’entorn empresarial del país”.

Per part seva, José Luis Bonet també ha destacat que “la igualtat entre homes i dones és un principi pel qual cal treballar diàriament. Aquesta aliança, que un any més renovem, és l’exemple d’un compromís per part de totes dues entitats de sensibilitzar, conscienciar i, sobretot, actuar per aconseguir la igualtat real i efectiva com més aviat millor”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.