La recuperació de visitants a la Fira i els partits del Barça a Montjuïc generen debat sobre la mobilitat al barri

(@Fira_Barcelona)

L’Integrated Systems Europe va ser el tret de sortida de tot un cicle de congressos anuals a la Fira de Barcelona. El saló audiovisual més gran del món, que va obrir les portes el passat 31 de gener fins al 3 de febrer, marcava una temporada postpandèmica on els professionals de diferents sectors tornaven a Barcelona uns dies abans del Mobile World Congress, en un mes on la Fira espera acostar-se als 150.000 visitants.

Amb 57.000 metres quadrats, les previsions de l’organització contemplaven l’assistència d’entre 50 i 68 mil usuaris i usuàries del món de la tecnologia, que assistien a un congrés amb més d’un miler d’expositors. En el cas del Mobile World Congress, que tindrà lloc del 27 de febrer al 2 de març, esperen arribar als 80 mil.

Tenint en compte aquestes dades, l’augment de les xifres de visitants coincideix amb la fi de les restriccions amb motiu de la pandèmia, que van afectar dràsticament l’assistència als congressos firals. Amb la recuperació de visitants, caldrà veure com afecta a la mobilitat dels barris de la Marina i a l’afluència de trànsit als carrers més utilitzats pels vehicles, ara que també se sumen els partits del Barça a Montjuïc.  

És una preocupació latent entre el veïnat i ha estat un dels punts més destacats a les sessions específiques sobre la remodelació del passeig de la Zona Franca. A la de mobilitat, es va incidir en el que suposa la Fira de Barcelona quan acull congressos d’aquest tipus per la gran afluència de vehicles. Tot i que tothom és conscient de la dinamització econòmica que aporta a la ciutat.

Amb això, des de les organitzacions de l’Integrated Systems Europe i del Mobile World Congress recomanen la utilització del transport públic per arribar-hi. Per incentivar l’ús dels mitjans de transport urbans, l’organització del MWC proporciona a tots els assistents al saló un abonament gratuït per als quatre dies que dura la fira (amb llibertat de moviment a tota la zona 1), i un trajecte a l’aeroport.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.