El Nadal, millor si és compartint!

Encesa de l'arbre de Nadal a la plaça de la Marina organitzada pel Centre Cultural Estrelles Altes, on han participat diferents entitats i associacions en la seva decoració.

Pensàvem que no arribaria el Nadal. Que la calor que ens ha acompanyat fins a mitjans del novembre ens deixaria unes festes amb només una dessuadora posada o, fins i tot, en màniga curta al migdia, quan les temperatures costava que baixessin dels 20ºC. No obstant això, el fred va arribant de mica en mica, i ja podem sentir a pròpia pell l’esperit del Nadal.

I les entitats i associacions del barri ho saben. Amb l’encesa de l’arbre de Nadal a la plaça de la Marina, que es va celebrar el passat 24 de novembre, es donava el tret de sortida a unes festes que la crisi econòmica i la inflació han deixat en el veïnat un gust agredolç. Ara bé, la incertesa pel futur pròxim no ha aturat la Marina de celebrar amb magnificència el que els veïns i veïnes preparen amb molta cura i estima.

L’arbre de Nadal de la plaça de la Marina porta el nom d’algunes de les entitats que dia rere dia fan barri, ajudant a les persones que més ho necessiten, dinamitzant-lo amb activitats culturals per a totes les edats, i creant una xarxa entre els veïns i veïnes per cohesionar-los. “La gent ho va agafar amb moltes ganes perquè després de la pandèmia tenim moltes ganes de crear il·lusió per als nens i nenes del barri”, comenta la Toñi Fernández, del Centre Cultural Estrelles Altes.

Can Clos, com cada any, també va encendre el seu arbre de Nadal, una acció que demostra que el múscul associatiu en la més petita de les escales també aconsegueix unir forces amb un objectiu comú: gaudir i fer barri. L’Escola Can Clos hi va col·laborar amb una postal feta per cadascuna de les aules del centre, i les va entregar la mateixa directora del centre, la Yolanda Cruz.

Encesa de l’arbre de Nadal a la plaça del Mig de Can Clos. AAVV Can Clos

“Malgrat que els ànims estiguin baixos, seguim fent les nostres activitats nadalenques perquè hem de seguir sent optimistes: per a l’any vinent vull un barri unit perquè tothom pugui seguir endavant i, també, allargar la mà a qui més ho necessiti”, explica la Rosalía Fernández, presidenta de la Unió d’Entitats de la Marina i de l’Associació de Veïns de Can Clos.

En temps convulsos, la unió fa la força. I com ja hem vist en ocasions anteriors, hi ha veïnes i veïns que s’afegeixen a totes aquelles propostes que vagin encaminades a ajudar als més necessitats. Des de la Unió d’Entitats, es va organitzar un recapte de recollida de torrons, neules i polvorons per les persones que no se les poden permetre.

“Hem aprofitat el teixit associatiu per fer un recapte molt més gran i després fer el donatiu al Grup Solidari de Port, Càritas la Marina. També, faig una petició a les administracions, que no permetin que les persones no puguin tenir per menjar ni per pagar les seves hipoteques, i que facin polítiques de suport a les famílies que pitjor ho passen”, incideix el Manel Coronado, de la Unió d’Entitats i l’Associació de Veïns d’Eduard Aunós.

L’Associació de Veïns de Can Clos també porta esforçant-se durant anys en l’ajuda a tothom que ho necessita. A la seva seu, fan recull de material per a nadons, nens, nenes i adults en una acció que va començar a petita escala, però que dia rere dia ha anat creixent gràcies a les donacions dels veïns i veïnes. Les donacions es poden fer els dimecres de 17:30 a 19:30h amb cita prèvia al 619 762 397, i la recollida de material perquè es doni als més necessitats a l’AVV Can Clos (de 8 a 14h), la Unió d’Entitats de la Marina (de 9 a 13 i de 16 a 20h), i a l’Espai Veïnal Química (de 16 a 21h).

I s’apropa un desembre carregat d’activitats que podeu veure en detall a la pàgina 22 del diari. L’encesa de l’arbre de Nadal a la plaça Falset, la festa nadalenca organitzada pel Casal de Barri la Vinya, el Nadal Màgic impulsat per l’Associació de Veïns d’El Polvorí, la Fira de Nadal i el Pessebre Vivent a càrrec del Centre Cultural Estrelles Altes, la Festa Familiar de Nadal de l’Imagina’t i Mans a les Mans, el Mercat Nadalenc de l’Associació de Comerciants… Tot, impulsat des de la quotidianitat de les entitats de barri per convertir el Nadal en una festa feta des de la ciutadania i per al veïnat.

Els grups artístics del Centre Cultural Estrelles Altes van actuar a la plaça de la Marina. Alejandro Flores

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.