Editorial

Habemus pressupostos!

Hem tingut un mes de novembre una mica mogut, en tots els àmbits en general, però sobre tot en un dels que més afecten la nostra vida com és la política. Aquest més ha semblat un intercanvi de “cromos”: – jo tinc uns pressupostos per aprovar i tu en tens uns altres que a mi em falten també per aprovar. Això és política; de la de debò, i no ens hem d’estorar quan veiem què és el que intercanvien: diners, infraestructures, personal, carreteres, quotes de participació, i tot un seguit de noms que no entenem. Doncs això és la política de la que es fa als països europeus, on estan acostumats a pactar uns quants partits, a vegades de sentits contraris per aconseguir, amb un govern fort, tot el que necessiten els ciutadans; tot i que cada pas que donen els costa hores de negociació, d’estira i arronsa i sobre tot de cedir i no donar cops de porta a la mínima. En el cas de Catalunya ( país negociador com n’hi ha pocs) al final, seran faves contades, esperem que ben contades i que beneficiïn la nostra ciutat i també el nostre barri. Serà bo que els comuns tinguin la crossa d’Esquerra Republicana de Catalunya al pressupost del govern de la ciutat.

25N, ni masclistes ni neofeixistes

El 25 de novembre vam tornar a sortir als carrers de la Marina i d’arreu del país  per protestar en contra del masclisme en motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Protestes més que justificades doncs l’Observatori Contra la Violència Domèstica i de Gènere ha registrat un creixement en les denúncies en un 17,8% respecte a 2020. L’Observatori del Consell General del Poder Judicial hi ha inclòs el nombre de sentències: el 75,2% van ser condemnatòries (un percentatge menor que l’any anterior) i la xifra d’ordres de protecció s’ha incrementat un 8,9%. Cal mencionar que, d’acord amb la Fiscalia General de l’Estat, de les 150.785 denúncies per violència de gènere en 2020 cap no era falsa. De fet, els índexs de denúncies falses no superen el 0,0119%. En el que portem de 2021 s’han produït 70 feminicidis en el territori espanyol.

La violència de gènere és exercida per homes sobre les dones pel sol fet de ser. Segons la llei espanyola, és  “l’exercida sobre les dones per part dels qui estan o han estat lligats a elles per relacions d’afectivitat”. És a dir, tan sols si l’agressor ha estat o és parella de la víctima.

Sembla que aquestes xifres son directament proporcionals a l’augment d’adeptes als partits d’extrema dreta, altrament dit feixistes no us sembla??

De la COVID i la variant Òmicron

Acabem el més amb el ball de xifres de la pandèmia, on el virus sembla que vol jugar amb nosaltres. El pitjor però és que el podem anomenar, amb tot el dret, “ l’enemic invisible”. Davant d’aquest, que no veiem però que sentim quan algú del nostre voltant es posa malalt, no podem fer-hi res. Res més que protegir-nos de les informacions sense contrastar, de gent que diu que li han dit, tot i que siguin de mitjans de comunicació aparentment creïbles. I tot i que els escoltem, estarà bé fer triatge i quedar-nos només amb les notícies positives, doncs costen el mateix que les negatives però ens donen més esperança i alegria. El que sí que no ens traurem de sobre és la mascareta, que s’ha posat de moda i durarà encara unes quantes temporades, que hi farem!, tant per als vacunats com per als que no ho estan. Això no ens costa gaire esforç i potser així es podran complir els pronòstics dels metges-científics que tenim en aquest país, que han explicat que d’aquí un parell o tres de mesos la COVID serà com una grip, que apareixerà de tant en tant i que ja gairebé tenen els medicaments que faran possible que ens en sortim. I deixem-nos de variants, mutacions i demés galindaines que no entenem i que només hi entenen els que les veuen a través dels microscopis.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.