Necessitem igualtat real i efectiva

Les dones pateixen una desigualtat estructural des de fa segles. És innegable que s’ha avançat en molts sentits. Moltes dones han pogut accedir a càrrecs i professions on abans només hi eren els homes. A poc a poc els rols també han anat canviant dins de la llar, els espais públics i de representació col·lectiva. Són moltes les presidentes i parlamentàries. També les executives o les bomberes, taxistes, camioneres i un llarg etc.

No obstant això, malauradament encara queda molt de camí per recórrer. Les dones han aconseguit accedir a molts espais masculinitzats, però no en igualtat de condicions. És incomprensible com en una societat com la nostra i en ple segle XXI, no se és capaç d’emprendre els canvis que fan manca per acabar amb aquest mal.

Les dones estan donant passes importants cap a la conscienciació de tota la societat, mostra d’això és el massiu seguiment que es farà de la vaga, i esperem que als espais de decisió recullin aquest clam, que no només és de les dones, sinó de tota la societat. Un clam que demana igualtat real i efectiva. Que es legisli i es preguin les mesures que calguin que fer-la una realitat.

Un altre desafiament és el combat a la violència masclista. No es pot tolerar. La freqüència dels casos que es donen ens ha d’interpel·lar a buscar altres formes de combatre-la. D’altra banda, a més de la feina judicial i legislativa cal ser reflexius i autocrítics amb els aprenentatges que són al nostre inconscient col·lectiu, fruit d’una educació on la dona ha estat sempre en desavantatge si no invisible.

La lluita de gènere és una lluita de totes i tots, qualsevol iniciativa que faci visible la injustícia del sistema és important per a continuar en una batalla que s’ha de lliurar cada dia i en tots els espais. Des de la Marina fem homenatge a totes les nostres veïnes i també a nostres companyes, estem convençuts que sense elles aquest projecte de comunicació tampoc seria possible. Per això donen suport a la vaga del 8 de març i us animen a secundar-la.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.