El president Pedro Sánchez i l’alcalde, Jaume Collboni, visiten una promoció d’habitatge públic al Prat Vermell

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, juntament amb l’alcalde, Jaume Collboni i la ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, van visitar la recentment entregada promoció d’habitatge públic ubicada al carrer Ulldecona 2-10, al barri de la Marina del Prat Vermell. A l’acte també van assistir la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, el comissionat d’Habitatge, Joan Ramon Riera, i el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto.

En concret, la promoció disposa de 72 habitatges de lloguer social que es van lliurar a les famílies adjudicatàries el passat mes de juny, en una trobada encapçalada per l’alcalde i la regidora de Sants – Montjuïc, Raquel Gil.

L’edifici, format per cinc blocs, està dissenyat per Coll-Leclerc + Mias Architects, té una planta baixa per a un equipament i sis plantes per als habitatges. Cadascuna d’elles l’integren deu habitatges de dos dormitoris, un habitatge d’un dormitori i un habitatge adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Els domicilis es distribueixen segons les diferents reserves; 20 pisos per a sol·licitants menors de 35 anys, 17 pisos per al veïnat dels barris de l’entorn (la Marina del Prat Vermell i la Marina del Port), 7 pisos per a famílies monoparentals, 2 pisos per a persones amb discapacitat, 5 pisos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, 2 pisos per a dones víctimes de violència masclista, 15 pisos per al contingent general i 4 pisos per a famílies provinents de la Mesa d’Emergència

Durant la visita, la comitiva institucional va recórrer els espais exteriors del nou bloc d’habitatge, tot visitant els espais comuns, com ara el terrat amb coberta verda i els diferents pisos dels quals disposa l’edifici. Durant la vista, també van conversar amb una de les famílies beneficiàries.

La construcció d’aquests habitatges públics ha estat finançada pel govern municipal, que hi ha invertit un total d’11,1 milions d’euros, dels quals, el 16% (uns 1,7 milions d’euros) ha estat facilitat pel govern espanyol. Tanmateix, la promoció és un dels resultats de la sinergia entre el Govern municipal i l’espanyol, que està fructificant en 3.500 habitatges públics de lloguer arreu de la ciutat, en un intent de donar resposta a les greus dificultats per accedir a un habitatge dels darrers anys.

N’Abdul Malik, membre d’una de les famílies que tot just arriben, va valorar molt positivament el seu nou domicili i el barri en ser preguntat pels micròfons de La Marina. “És un barri molt tranquil i l’edifici està molt ben equipat, la veritat és que no podríem estar més contents de ser aquí”, va declarar Malik.

A la sortida de la visita, l’alcalde Collboni i la ministra Isabel Rodríguez van tenir temps per conversar amb un grup de veïns i veïnes d’Eduard Aunós que s’hi havien apropat, els van demanar continuar amb les millores dels equipaments, del transport públic i l’accés a l’habitatge a les famílies de barri, alhora que els van manifestar el seu suport.

Podeu consultar el vídeo de l’acte a continuació!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.