Certamen Literari Francesc Candel: Els guanyadors, més de 300 treballs

Un total de 326 treballs s’han presentat enguany en les quatre categories que convoca el Certamen Literari Francesc Candel, organitzat pel Districte de Sants-Montjuic i les biblioteques Vapor Vell, Francesc Boix i Francesc Candel.

Tres dècades incentivant la creativitat i l’escriptura entre el gran públic i també entre els més joves. La periodista i escriptora Roser Cabré-Verdiell va presentar aquesta trentena edició del lliurament dels premis a les persones guanyadores.

“Jo em tancava dies i dies, llegia molt i volia que em sortís inspiració per les meves novel·les, però res… fins que un dia inspirada pel llibre Donde la Ciudad cambia su nombre, l’agafo sota el braç i camino des de casa meva a Sant Gervasi i, gairebé sense adonar-me arribo fins a Plus Ultra. Llavors mai no havia creuat l’estació de Sants. Després de mesos d’intentar-ho, pel camí, vaig arribar a tenir la claredat absoluta de la novel·la que volia escriure, va narrar l’episodi personal en què la inspiració de Paco Candel la va ajudar a trobar maneres d’encarar el bloqueig creatiu.

El toc musical de la vetllada ha estat a càrrec de la cantautora colombiana Sara Aldana. La seva música càlida va ajudar a crear un ambient intimista, amb els sons, barreja del latin, el jazz i l’afro.

I ja entre els premiats tots van ser alegries. Així en la Modalitat Relat Curt Juvenil s’han presentat 10 obres. La guanyadora és M’ha caigut el cor, d’Irati Hernández Murillo i la  finalista és Fracàs o victòria? de Rebeca Diez-Quijada Combarros.

En la Modalitat Relat Curt Adult s’han presentat 187 obres, i la guanyadora és Caldes, de Miracle Sala Farré i Diario de un enamoramiento, de Rafael García Sedano, és l’obra finalista.

En la Modalitat Poesia s’han presentat 113 obres i ha guanyat  La fi de la fe, escrita per Òscar Palazón Ferré. L’obra Mía, de Maria Porta és la finalista.

I, finalment, en la Modalitat reportatge periodístic s’han presentat 17 obres. La guanyadora és El hijo catalán de Gabriela Mistral, de Daniel Carroza Sandaño i l’obra finalista és La chica de la Escalera B, d’Ana Manzano Santaella.

El punt final de la vetllada el feia la regidora del Districte, Raquel Gil, qui va explicar la importància de l’aposta cultural que té l’Ajuntament als barris de la ciutat i l’experiència pròpia, des de petita, amb els llibres. A l’entrega dels guardons li va fer costat la consellera de cultura, Maria Conesa.

Pel que fa al públic, la terrassa de la Biblioteca Francesc Candel era plena entre els premiats, les seves famílies, el món associatiu de la Marina i la representació dels partits polític, els regidors Neus Munté, i Jordi Castellana, a més dels consellers Núria Pey, Eudosio Gutiérrez, Ana Trapero, Georgina Lázaro, Jorge Trujillo, Jofre Mont, José Antonio Calleja i Francesc Almacelles.

L’adeu es va fer amb un cava a la mà i la il·lusió de què tant de bo els debats públics i polítics tinguessin el to d’una vetllada literària i mai arribessin al soroll de la motoserra. Potser els problemes no es resoldrien, però ara tampoc no ho fan, i almenys guanyaríem en salut. Així, brindem pel refugi de l’escriptura i la lectura, pels 30 anys del Certamen Literari Francesc Candel i per les biblioteques d’arreu del món, salut barri!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.