Estudiants de l’Escola Industrial visiten el barri de la mà del COAC La Marina

El divendres 9 de febrer, estudiants de l’Escola Industrial van rebre una xerrada tècnica sobre la remodelació de l’habitatge ubicat al carrer de l’Aviador Ruiz de Alda, 44. Aquesta sessió forma part del conjunt de Jornades Tècniques que ofereix l’Escola del Treball de Barcelona als seus alumnes i en les quals, mitjançant la participació de professionals i experts en la matèria, es tracten temes d’actualitat i d’interès.

D’aquest projecte en formen part en Xavier Callejas i la Marina Franco, membres del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i veïns de la Marina, implicats en altres projectes de gran renom com ara la transformació del passeig de la Zona Franca.

La Marina i en Xavier van ser precisament els encarregats de dirigir aquesta sessió teòrica sobre la transformació de l’habitatge ubicat al barri de Plus Ultra. Inicialment, tal com explica Callejas, la intenció era que els alumnes visitessin l’edifici per observar de primera mà el que s’està duent a terme i les complexitats que presenta aquesta obra, que pretén rehabilitar el domicili tot fent-lo sostenible, fent ús de materials elaborats amb fusta i ceràmica i també de reutilitzats per assegurar que la reforma tingui “una petjada ambiental nul·la”. En aquest sentit, l’habitacle es construeix entorn un pati passiu que “absorbeix l’energia solar i minimitza el consum d’energia”, afirma en Xavi.

De tota manera, a causa de la pluja i els riscos que comportava en visitar la reforma, es va optar per fer la xerrada al despatx dels arquitectes, “deixant per més endavant aquesta visita presencial”. Sigui com sigui, la trobada va ser profitosa per l’alumnat, el qual va conèixer de ben a prop la transformació dels barris de la Marina.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.