El primer consell de barri amb el nou govern afronta les inquietuds veïnals

El dimecres 29 de novembre es va celebrar el Consell de Barri de la Marina. L’acte, que va tenir lloc a l’Institut Montjuïc, va ser el primer consell que es feia després de les eleccions municipals.

La mesa estava presidida per la regidora del districte, Raquel Gil, amb la presència també de la gerent del Districte Àfrica Cardona i el conseller del PSC Eudosio Gutiérrez, amb la vicepresidència i representació veïnal del president de l’AVV Eduard Aunós, Manel Coronado i el secretari del Centre Esportiu Municipal (CEM) La Marina, Miquel Biel.

La neteja i l’incivisme van tornar a ser els dos grans eixos de les queixes i el malestar veïnal. La regidora, en el seu informe va explicar “som conscients que no s’han fet sempre les coses bé, motiu pel qual s’està produint un increment de les inspeccions i solucionant allò que no funciona”. En quant a l’incivisme, s’ha posat en marxa un procés de revisió de l’Ordenança de Civisme, per adaptar-la a la realitat i dotar-la de més i millors mitjans com a part del Pla Endreça.

També, informava Gil, s’estan edificant nous equipaments al barri, amb les obres a la Sala Pepita Casanellas i l’acord amb la Generalitat pel nou CAP de la Marina al carrer Cobalt. De la mateixa manera, s’estan avançant les obres d’insonorització al poliesportiu La Bàscula i s’està redactant el projecte executiu del CEM La Marina. A banda, com a resposta a les queixes veïnals, s’està creant una taula de mobilitat, centrada en  l’afectació dels partits del Barça als nostres barris.

Una altra gran reclamació és la connexió amb el centre de la ciutat pel Morrot. Sobre això,  gil esmenta que a mig termini s’espera disposar del vial per a ciclistes i vianants, però que, en canvi, l’obra del Pla Litoral és quelcom força complex i ambiciós que es farà esperar bastant.

Entre les demandes veïnals van destacar les al·ludides a la plaça Mediterrània pel soroll, la neteja i l’incivisme i també la reclamació de millor enllumenat públic a la mateixa cantonada de l’Institut Montjuic, al carrer Mare de Déu de Port. L’assistència va aplegar més de mig centenar de persones. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.