Aliança entre el Port de Barcelona i Orange per desenvolupar una Xarxa Privada 5G SA de gran capacitat pionera a Europa

Aquesta xarxa 5G SA de gran capacitat i fiabilitat suposa una inversió de 3,6 milions d'euros i donarà resposta a les necessitats generades pel creixent grau d'automatització de l'ecosistema portuari.

Orange ha desenvolupat per al Port de Barcelona un projecte de Xarxa Privada Virtual 5G SA (Stand Alone) per oferir el més avançat servei en mobilitat a tot el port i els seus usuaris, amb abast tant terrestre com marítim, a una distància de fins a 2 milles nàutiques, i enllaçada amb el seu centre de processament de dades.

Aquesta Xarxa Privada Virtual 5G de gran capacitat i fiabilitat suposa una inversió de 3,6 milions d’euros durant 5 anys (4 anys, prorrogable 1 any més). Un projecte que s’ha dut a terme mitjançant una ampliació de la infraestructura existent, a la qual s’ha incorporat 5G SA i que donarà resposta a les necessitats generades pel creixent grau d’automatització de les eines de gestió i dels serveis de tot l’ecosistema portuari.

El Port de Barcelona passarà a tenir una xarxa 5G pròpia que aporta:

– Fiabilitat i garanties de comunicació, fins i tot en situacions de congestió, per desenvolupar solucions en camps com la seguretat o emergències.

– Una ultrabaixa latència que permet operacions que requereixen gran precisió i instantaneïtat, com el maneig de grues o una altra maquinària.

– Capacitat i escalabilitat per a la connexió massiva de sensors i dispositius, facilitant la localització en temps real de vaixells, mercaderies i altres actius i oferint serveis de veu i dades per a les empreses i usuaris del port.

– Una infraestructura oberta per a les més de 500 empreses que operen al port i que contribuirà a impulsar el seu desenvolupament tecnològic.

Joaquín Colino, director general B2B d’Orange, assenyala que “som el primer operador a Espanya en llançar una xarxa comercial 5G SA (que nosaltres denominem 5G+), i aquest projecte és un excel·lent exemple dels nous i avançats serveis que aquesta xarxa pot proporcionar en l’àmbit empresarial i industrial. La capacitat d’adaptació d’aquestes xarxes resulta fonamental en un entorn empresarial cada vegada més dinàmic i competitiu, on l’agilitat i la capacitat de resposta són clau per a l’èxit”.

Per la seva part Víctor Vera, director territorial Catalunya d’Empreses a Orange, ha ressaltat que “aquest projecte tindrà un elevat impacte territorial així com per a l’ecosistema d’empreses que interactuen diàriament amb el Port de Barcelona; així mateix, i gràcies al seu elevat component innovador, s’espera que actuï com a accelerador per a la resta de ports a Espanya i a Europa, per tal com millora clarament la gestió eficient i responsable dels recursos, així com la traçabilitat i seguretat dels seus actius”.

Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona, explica que “el desenvolupament d’aquesta moderníssima xarxa de telecomunicacions és un exemple més del paper del Port de Barcelona com a tractor de la digitalització i de la innovació oberta, fent partícips tots els ciutadans dels beneficis que se’n deriven i, també, ens converteix en un port més eficient i amb avantatges competitius per sobre de la resta de ports europeus, obrint noves possibilitats i permetent un gran ventall de casos d’ús en els àmbits de comunicacions d’emergències; transmissió de vídeo en alta qualitat i temps real; o millora i optimització de les operatives portuàries, dotant-les de connectivitat 5G fins i tot a la làmina d’aigua, entre altres aplicacions. A més dels avantatges que el 5G tindrà per a la pròpia operativa de l’autoritat portuària, convidem a tots els operadors que tinguin projectes innovadors relacionats amb aquesta infraestructura a treure el màxim rendiment de la mateixa”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.