La Gerència Urbanística Port 2000 modifica els seus estatuts i renova la seva imatge

L’òrgan de gestió de l’àrea del port-ciutat canvia també la seva denominació estatutària i de marca

Imatge del nou logotip del Port Vell - Port de Barcelona

La Gerència Urbanística Port 2000, l’òrgan de gestió creat pel Port de Barcelona l’any 1988 per a remodelar l’àrea portuària més pròxima al centre urbà i integrar-la a la ciutat, ha aprovat la modificació del seus estatuts per tal d’adequar-se a l’actual escenari port-ciutat i seguir sent un espai dinàmic i sostenible, plenament integrat a la ciutat.

Un dels canvis estatutaris més visibles és la modificació del nom de l’entitat que, legalment, passarà a denominar-se Gerència Urbanística Port Vell de l’Autoritat Portuària de Barcelona. Així, l’entitat deixa enrere la denominació Port 2000, ja obsoleta, substituint-la per la de Port Vell que, a més de ser una marca consolidada i reconeguda, introdueix la referència al seu territori d’actuació. Així mateix, la modificació estatutària designa l’entitat com a medi propi i servei tècnic del Port de Barcelona de manera expressa i contempla un canvi en el model de gestió financera de l’entitat.

Nova imatge i nova marca

La Gerència Urbanística Port Vell estrena aquesta nova etapa amb una nova denominació de marca, Port Vell del Port de Barcelona, i una imatge corporativa que fusiona els antics logotips de l’entitat –del Port 2000 i de Port Vell–  amb la imatge del Port de Barcelona. Així doncs, el nou imagotip, la peça clau sobre la qual gira tota la renovació de la imatge del Port Vell, adopta la mateixa forma, color i família tipogràfica que el del Port de Barcelona amb la marca Port Vell com a base. El reconeixement internacional de la marca Port de Barcelona aporta visibilitat a la marca Port Vell alhora que incorpora la marca Barcelona.

Accions de caire social i cultural

Tot i haver estat constituïda inicialment per a exercir únicament funcions i competències urbanístiques, la Gerència Urbanística Port 2000 ha assumit en els darrers anys noves responsabilitats per garantir la cohesió del territori i la plena i convenient integració entre l’espai portuari i l’entorn ciutadà. Per tal d’adaptar-se a aquesta realitat, els nous Estatuts faculten l’entitat per a dur a terme activitats i accions de caire social i cultural per tal d’assolir la millor integració del port amb la ciutat, tal i com el Port de Barcelona expressa en el seu Pla Estratègic. En definitiva, l’objectiu del renovat Port Vell del Port de Barcelona és gestionar el territori amb criteris de sostenibilitat econòmica i social.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.