L’exposició “Aigua, font de vida. La Marina”, ens proposa reflexionar sobre la transformació d’un territori mitjançant el fil conductor del riu i el cicle de l’aigua com a argument.
Amb plafons i maquetes, l’exposició té com a objectiu il·lustrar com l’aigua donava riquesa i alhora també generava destrucció, amb la platja de Can Tunis, el Canal de la Infanta o el riu Llobregat com a protagonistes. Adolf Romagosa explica que l’exposició neix després de descobrir que la Farola del Llobregat va ser testimoni de la transformació de tot un territori, i que el riu Llobregat no solament creava riquesa en forma de camps agrícoles que hi havia a ambdues ribes, sinó que també creava destrucció quan es desbordava provocant inundacions. “Aigua, font de vida” parla de com l’aigua ha conformat la transformació d’un barri i que ara es vol recordar.
Al llarg dels mesos d’octubre i novembre el cicle de xerrades i conferències ens conviden a sentir un seguit d’activitats, sobre el cicle de l’aigua en la història del barri de la Marina. José María Pérez i Adolfo Romagosa són els principals organitzadors de la exposició, “Aigua, font de vida”, però en aquest acte inaugural també han participat altres entitats com: La Marina Viva, la Biblioteca Francesc Candel, Artistes de la Marina i la Associació de Comerciants La Marina, i que ha comptat amb el suport del Pla de Barris de Barcelona y el Pla de Desenvolupament Comunitari.