Excepcional retorn de les Festes a La Marina!

Fotografia: Alejandro Flores i Josep Vicens

La calor ha arribat als carrers, apropant-nos cada vegada més a l’estiu i a les vacances… els petards ja fa uns dies que sonen pel barri i la mainada està accelerada perquè ja arriba el final de curs. Si a aquest escenari li afegim la música i el rebombori que ja s’escolten a la llunyania mentre camines pel carrer, aquest soroll tant distintiu només pot significar una cosa: a La Marina són dies de Festa Major.

Ens hem de remuntar dos anys i una pandèmia per recuperar els darrers records de festa. Els veïns i veïnes hem hagut de tornar a acostumar el cos a ballar, les orelles a escoltar música en directe, els ulls a mirar obres de teatre i, qui més qui menys, també l’estomac a menjar i beure de nou en les paradetes i bars que s’hi instal·laven a les diverses Fires.

La Festa Major, enguany sota el nom de Festes de La Marina, ha estat marcada encara per uns protocols estrictes que han impedit, per exemple, fer el pregó ni sopars de germanor, i han obligat a gaudir del correfoc des de la distància. Tot i això, els veïns i veïnes s’hi han aproximat amb una triple il·lusió: la de poder gaudir, la de poder fer festa i sobretot la de poder retrobar-se.

Les Bacanals contribueixen a cohesionar el conjunt de barris que conformen La Marina, amb un passat mariner i pagès que ha estat molt present a les festes. El far, “La farola” s’ha recuperat en forma d’escultura treballada per artesans del barri i es va exposar durant els dies de festa davant la Sala Pepita Casanellas. Després van haver de treure-la, amb disgust dels organitzadors per informacions contradictòries sobre el permís administratiu  per instal·lar-la. També es van organitzar visites guiades al Far del Llobregat, un espai que segueix causant sensació entre els més grans que no podien deixar d’exclamar-se espontàniament i a l’uníson en veure’n la figura blanca dins del Port.

L’enyorança s’ha barrejat amb l’alegria, igual que a la pista de ball es barrejaven els més menuts amb els més grans, a ritme tant de swing com de rumba. Les activitats no paraven de sortir com bolets per tots els racons de La Marina: concert a Can Farrero, dansa a Drets Humans, teatre a El Graner, gimcana a plaça Marina, havaneres a La Mediterrània, sardanes a Can Sabater, circ a plaça Falset… ha estat un no parar! Més d’una quarantena d’activitats per a totes les edats, i per a tots els públics.

I a falta d’una fira, n’hem tingut dues, la ja tradicional posada en escena dels comerciants al Passeig de la Zona Franca i la mostra d’activitats culturals a Can Sabaté. Totes dues van rebre famílies, parelles i passejants durant tot el dia. Una cita que molts veïns i veïnes han aprofitat per quedar amb amics i passar un bon dissabte.

I els que gaudeixen de la dansa i el teatre també van trobar un assortit de propostes artístiques al festival Boombeta! amb què El Graner celebrava el seu desè aniversari tot convidant el veïnat a fer no només d’espectadors sinó també de protagonistes.

Set dies de festa i xerinola, amb la revetlla de Sant Joan i l’arribada de la Flama del Canigó a La Marina incloses. Acomiadàvem les Festes de La Marina ni més ni menys que amb un castell de foc. A lo grande i amb el desig que l’any que ve puguem córrer de la mà dels diables al correfoc i que puguem ballar tots junts i l’única precaució que hàgim de prendre sigui la dels habituals excessos de festa: menjar, beure, riure i fins i tot cardar!  A reveure festes de La Marina, fins l’any vinent!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.