Desè aniversari de l’Escola de futbol Ángel Pedraza

Text: Albert Aguilar

Amb el pas dels anys, l’Escola de Futbol Ángel Pedraza ha mantingut la filosofia que en el seu moment va idear l’Ángel.

Ángel Pedraza va arribar a La Zona Franca amb només 8 anys procedent del poble andalús de La Rinconada. L’entrenador blaugrana, Ladislau Kubala li va brindar l’oportunitat de debutar amb el conjunt culer el 16 de setembre de 1980 en un partit de la Copa de la UEFA a Malta contra el Sliema Wanderers Football Club, convertint-se en el primer jugador format a la Masia que jugava en el primer equip, amb tan sols disset anys.

La temporada 1988/89 jugà com a titular al RCD Mallorca, i l’equip va pujar a primera divisió, va romandre-hi durant tres anys, va ser subcampió de la Copa del Rei el 1991 i va tornar a segona divisió durant tres temporades més. En total, Pedraza va ser jugador titular durant 259 partits al Mallorca. 

Després de retirar-se, continuà dins el món del futbol com a entrenador. Entre 1997 i 2002 es va encarregar de diversos equips de futbol base del FC Barcelona inclosos els Cadets A i B i el Juvenil. El 2002 marxà a l’altre club de la ciutat, el RCD Espanyol, coincidint amb el fitxatge del seu fill Marc per l’equip espanyolista. Com a entrenador es va fer càrrec primer del juvenil i després de l’Espanyol B. El darrer equip que va entrenar va ser el CE l’Hospitalet, amb el qual va assolir el primer lloc en el grup V de tercera divisió en la temporada 2009/10, ascendint a Segona B.

Després d’una vida dedicada al món del futbol, l’Ángel ens va deixar l’any 2011 amb només quaranta-vuit anys a causa d’un càncer. El darrer mes de gener, l’Escola de futbol Ángel Pedraza de La Marina va fer deu anys. L’entitat va ser creada pels familiars i amics més propers tot just després de la mort del futbolista.

“Ens agradaria haver fet moltes més coses per l’aniversari, com treure una equipació o fer un homenatge a tots aquells jugadors que fa 10 anys que van arribar a l’escola, però amb la crisi de la covid-19 gairebé no podem fer ni els entrenaments” expressa el cunyat de l’Ángel Pedraza i actual director de l’escola, Carlos Sarto.

Tal com assenyala el president de l’entitat, els primers anys van ser difícils perquè els clubs del barri s’emportaven els joves que volien practicar futbol, però mitjançant el treball i la dedicació han aconseguit rebre cada cop més nens fins al dia d’avui.

Amb el pas dels anys, l’Escola de Futbol Ángel Pedraza ha mantingut la filosofia del jugador i entrenador, que volia crear una Escola de Futbol en el barri de la seva adolescència i on educar els nens a través de l’esport en el respecte als companys, entrenadors, arbitres i equips contraris.

És un centre d’aprenentatge del futbol on a més del respecte s’inculquen els valors d’humilitat, treball, esforç i sacrifici per poder aconseguir els objectius que ens marquem en la vida. També s’hi posa en valor l’ensenyament escolar, perquè si un nen no s’esforça per treure bones notes en el col·legi, tindrà més dificultats per a jugar-hi.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.