Democràcia a l’Espanyola

Us imagineu que us jutgin i us empresonin per donar la vostra opinió? Jo, en un estat democràtic on els ciutadans tenen llibertat d’expressió, no. Doncs ves per on, a un Estat que es fa dir democràtic i presumeix de certs valors i de llibertats ciutadanes, això que dic ha passat.

Pablo Hasél va ser empresonat per rapejar. Que no ho intentin camuflar de cap manera. Pots estar més o menys d’acord amb el que deia, però això no et dona dret a jutjar-lo i empresonar-lo per expressar els seus pensaments. És que això és més propi d’una dictadura que d’una democràcia! De debò que no ho veieu? Vosaltres penseu que si en lloc de referir-se al Rei de l’Estat Espanyol, Pablo Hasél hagués atacat a Oriol Junqueras, avui estaria a la presó? Clar que no! Perquè per a ells, el problema no és el que dius, sinó a qui l’hi dius. 

És clar que, com demostra la història, els membres de la monarquia mai han estat gaire llestos. Penseu que, fins no fa gaire, els monàrquics, a escala mundial, s’han anat relacionant amb membres de les seves pròpies famílies, i això, vulguis o no, és degeneratiu i perjudicial per a la seva descendència. 

A més a més, es diu que tenen sang blava. Jo no sé si això és per algun problema biològic o si és pel fet que viure tan bé sense moure un sol dit et fa canviar el color de la sang. Sigui com sigui, avui en dia tenim un senyor que viu en un palau i cobra un sou altíssim pagat amb els nostres impostos, jo no entenc com veient aquestes condicions hi ha gent que el va votar. Ah no, espera!, que ningú el va votar. 

Bé, siguem sincers, sí que el van votar al Rei emèrit, i va guanyar per majoria absoluta, però clar, només el va votar una persona, el, en aquell moment, dictador Francisco Franco, el qual, abans de morir, es va encarregar de deixar-ho tot atado y bien atado. I mare meva si ho va deixar ben lligat! Si des de les profunditats de l’infern, Franco estigués veient com Juan Carlos primer, i ara el seu fill, estan portant el país, n’estaria molt orgullós. 

Ja sé que el que diré a continuació pot semblar una bogeria per a un estat democràtic, com és Espanya, però jo crec que s’hauria de fer un referèndum per saber si els espanyols volen o no viure en una monarquia. Ja ho sé, ja ho sé, és inimaginable pensar que en una democràcia es posin les urnes perquè el poble decideixi el que vol. O això només és inimaginable a Espanya? 

Igual d’inversemblant que seria que es respectés la llibertat d’expressió i el dret a la protesta. Perquè és cert que a Espanya es poden fer manifestacions, sempre i quan portis la bandera d’Espanya i t’agradi alçar el braç com si anessis a parar un taxi. Però els hi agradi o no, Espanya està ple de persones que lluiten perquè puguem viure en una democràcia de debò. On el poble tingui veu i vot, on el poble tingui dret a protestar i on el poble no sigui censurat. Només demanem viure en una democràcia, i jo crec que no demanem massa.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.