L’Escola Ángel Pedraza inicia el seu camí solidari per Algèria

Fa més d’un any que el club treballa a diferents països d’arreu del món, ara és el torn d’Algèria

Tot va començar, fa prop d’un any, quan l’Escola de futbol Ángel Pedraza volia ajudar a canviar el món a través del futbol.

L’Escola persegueix un únic objectiu: portar l’esport a països on el futbol està en auge però que els recursos no són suficients. Un campus a Mali va ser l’inici de tota una nova experiència per ells, però ara els hi segueix  Algèria, Corea, Rússia o la Xina.

A Algèria s’estan creant, amb l’ajuda de l’Escola, acadèmies de futbol per a tothom. Tot i que allà el futbol federat no es pot començar fins als 12 o 13 anys, no es deixa de banda la franja d’edat dels petits, de 4 a 12 anys.

A més, el que es vol des de l’Escola és implantar aquestes ajudes a les acadèmies perquè en un futur ells puguin subsistir per ells sols. Es tracta de donar formació als entrenadors, dóna’ls-hi una metodologia de treball per a entrenaments. “Després de dos o tres mesos nosaltres supervisem el que s’està fent i els hi comentem com millorar“.

La idea de l’escola és centrar-se només en l’àmbit esportiu, perquè és molt complex pel tema dels costos i “a més no volem que allà se sentin envaïts, només acomplim la petició d’ells, si volen aprendre futbol, allà estarem”, diu Guillermo Sáez, president del club.

El que més agrada als nens és la possibilitat de poder venir a Barcelona i gaudir del futbol d’aquí. Al nadal van venir 40 nens d’aquestes escoles ja implantades, i a Setmana Santa també vindran dos equips per fer un torneig.

Mercat Asiàtic

Són molts els equips que contacten amb l’escola per venir a fer tornejos. Però també, per demanar la seva ajuda professional. El mercat asiàtic és un dels que demanen aquestes ajudes, sobretot gràcies a l’auge del futbol espanyol, en concret, del Barça.

L’Escola Àngel Pedraza també té contactes a la Xina, tenen una sèrie de reunions allà amb clubs existents que estan interessats en la manera de veure el futbol i com s’ensenya a l’Escola. Corea és un dels altres països que ha contactat amb ells, perquè volen fer tornejos aquí.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.