Arriben les ajudes per les entitats esportives locals

wait
Imatge femení del Club de futbol Zona Franca

Albert Aguilar

El Govern ha confirmat una nova convocatòria d’ajuts directes de 15 milions d’euros per donar suport a tot el sector esportiu afectat 

El Govern de la Generalitat va fer efectiu el darrer 11 de gener el pagament de 20 milions d’euros per ajudar a totes aquelles entitats esportives que van haver de tancar novembre passat a causa de la Covid-19.

Es tractava d’un decret llei validat pel Consell Executiu que atorgava 13,38 milions als municipis, 6,28 milions a les comarques catalanes i 287.048 euros a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ja que el Barcelonès no rebia ajuda comarcal. Podien optar a aquests ajuts les persones titulars de la gestió d’instal·lacions esportives a Catalunya, tant entitats esportives, com clubs, federacions i consells esportius, com empreses del sector, principalment gimnasos. 

El Govern ha indicat a través d’un comunicat que els beneficiaris de l’ajut del Consell Català de l’Esport han estat 1.226 titulars i que aquests diners serviran per pal·liar els efectes del tancament d’un total de 1.461 instal·lacions durant el mes de novembre del 2020. 

Malgrat els ajuts anunciats, segons l’ACN Barcelona, el clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l’esport són insuficients i “no cobreixen ni de bon tros les pèrdues”. Les ajudes només es destinen a equipaments esportius (que representen un 29% de la indústria) de manera que el 71% d’empreses en queda exclosa. En aquest sentit, han reclamat uns ajuts que incloguin la totalitat del sector i que cobreixin com a mínim el 75% de la facturació perduda.

Segons dades proporcionades pel mateix sector empresarial esportiu, el conjunt de la indústria esportiva ha deixat de facturar 272 milions d’euros, per tant les ajudes del govern no signifiquen ni un 10% dels diners que s’han perdut. 

No obstant això, i com a resultat directe de les crítiques rebudes, el Govern ha confirmat una nova convocatòria d’ajuts directes de 15 milions d’euros per donar suport a tot el sector esportiu afectat per les mesures sociosanitàries donades pel pla de contenció contra la Covid imposat des de la Generalitat. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.