L’oposició política no aprova la pista d’esquí de La Marina

PSC, PP, ICV-EUiA o ERC són alguns dels partits que titllen de “broma” i “sorpresa” el projecte que té previst el govern de Trias

La Marina acollirà una gran pista d’esquí (una de descens, dues de patinatge sobre gel i tres de curling) de quasi mig quilòmetre de longitud, arran de la ronda Litoral i el carrer Motors, on està ara l’Institut La Mercè i el magatzem del Banc d’Aliments de Barcelona. La instal·lació aprofitarà la xarxa de regasificació del gas liquat del port per proveir de fred a les pistes.

El primer pas per fer possible la construcció de la pista és que es dugui a terme l’aprovació pel ple de l’Ajuntament de Barcelona, dins del punt de la modificació del Pla General Metropolità de la Marina.  El Govern municipal ha assegurat que la intenció és situar a l’espai un gran equipament de ciutat que dota de centralitat a la zona. Tot i que encara no hi ha res decidit, han confirmat que les obres no suposaran el desplaçament dels equipaments públics de l’àrea.

Parcel·la on es vol construir la pista d'esquí coberta de Barcelona // La Vanguardia
Parcel·la on es vol construir la pista d’esquí coberta de Barcelona // La Vanguardia

L’oposició política ja s’ha mostrat molt contrària a la iniciativa després que la transformació urbanística de la zona es retirés de l’ordre del dia del ple municipal.

Entre les veus opositores es troba la del candidat del PSC a l’Alcaldia, Jaume Collboni, qui ha considerat que es tracta d’una “broma de mal gust” i que el que necessita La Marina no és una pista d’esquí, sinó l’arribada del Metro.

D’altra banda, el líder popular municipal, Alberto Fernández, ha qualificat la proposta de “sorprenent”, i creu inacceptable que es plantegi en un terreny destinat a equipaments públics.

Ricard Gomà, d’ICV-EUiA, ha fet públic el seu “rebuig frontal” a l’eventual pista, ja que considera que només beneficiaria interessos privats i perjudicaria al Banc d’Aliments. A més, ha reclamat també l’arribada del Metro al barri.

Per una altra part, Alfred Bosch, d’ERC, ha destacat que “Barcelona no és Dubái” i ha dubtat que el seu model sigui extrapolable.

La consellera d’Esports, Maite Fandos, ha precisat en declaracions als mitjans que la creació d’aquest projecte està relacionada a la candidatura de Barcelona per als Jocs d’Hivern. A més, ha explicat que si la nova instal·lació veu la llum es portaria a un concurs públic obert a la iniciativa empresarial. “En qualsevol cas, estaríem parlant d’un gran equipament esportiu i no d’un centre comercial”, ha assegurat.

Però aquesta iniciativa no és cap novetat i és que la construcció d’una pista d’esquí és un vell projecte que ha rondat sempre a la ciutat. La primera vegada que es va suggerir va ser al 2008, quan es va proposar implantar-la al Fòrum. Aquesta idea sempre ha estat vinculada a la mateixa empresa, l’holandesa Snow World, que explota dos equipaments semblants a Holanda.

De moment sembla que el projecte haurà d’esperar, perquè encara no compta amb l’aprovació de cap dels grups polítics rellevants que podrien recolzar a Trias en aquesta iniciativa del govern.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.