La Mercè 2020 tindrà presència a La Marina del Prat Vermell per primer cop en la seva història

La programació d’aquest any apostarà per la cultura local i pels actes descentralitzats

Cartell de la Mercè 2020. Ajuntament de Barcelona

Text: Albert Aguilar

L’edició d’enguany de la Mercè arriba dins un context inèdit. Cada setembre arriben les festes de la ciutat i la gent, que habitualment les espera durant molt de temps, omple els carrers i les places a la recerca de fer goig amb el seu entorn més proper. Malgrat tot, aquest any això no serà precisament d’aquesta manera. En aquesta ocasió, els organitzadors han volgut descentralitzar els actes i han aplicat un aforament limitat per a cadascuna de les activitats.

La Mercè d’enguany comptarà amb 150 grups artístics que duran a terme més de 300 espectacles entre el 23 i 27 de setembre. Per primer cop en la seva història, la Mercè estarà present a tots els districtes de la ciutat. Arran d’això, la programació arribarà a barris on mai no hi havia tingut presència, com ara el de La Marina del Prat Vermell, Roquetes o Ciutat Meridiana. Les actuacions s’aniran confirmant en les properes setmanes. Els espectacles més grans tindran una limitació de 800 persones i per tots els actes es necessitarà una entrada (impresa o virtual) que es podrà obtenir a través d’internet. 

La temàtica principal de les festes serà la cultura local de la ciutat de Barcelona. En aquesta ocasió, “la Mercè s’allunyarà del concepte de festa major perquè té l’objectiu de mantenir i reforçar els seus valors col·lectius i simbòlics” segons els organitzadors. Aquest any s’habilitarà el Moll de la Fusta de Barcelona per convertir-lo en un escenari per la mostra de la cultura popular i tradicional.

L’encarregat d’obrir les festes serà Jaume Mateu Bullich, pallasso Tortell Poltrona nascut a Barcelona el 1955. Qui ha declarat que li agradaria fer un pregó on “no fes mal a ningú” i on “pugui deixar de banda totes les banderes i les fronteres”.

Pel que fa al tancament, les festes posaran el punt final amb el clàssic Piromusical a la Font Màgica de Montjuïc. No obstant això, el de l’edició de 2020 serà més íntim i proper i alhora més visible. L’espectacle lumínic no requerirà cap desplaçament ni implicarà cap concentració de persones perquè es podrà seguir des de casa, sintonitzant el mitjà oficial de la festa, Betevé, o mirant cap al cel des d’una balconada o des d’un terrat ja que la idea és que es pugui veure des de qualsevol punt de la ciutat. La música de la cloenda retrà un homenatge a la ciutadania d’entre 60 i 80 anys i que conforma el segment de població més castigat per la crisi sanitària de la Covid-19.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.