Més de 31.000 estudiants catalans s’examinen de la Selectivitat

 

Més de 31.000 estudiants a Catalunya comencen avui les proves d’accés a la universitat (PAU) o Selectivitat amb els exàmens de Llengua Catalana i Llengua Castellana. Les proves s’estenen dijous i divendres en horari de matí i tarda.

Enguany, la Comissió Coordinadora ha revisat els protocols d’actuació, redacció i producció dels exàmens per evitar possibles errades, com les que van succeïr l’any passat amb un examen de matemàtiques.

 

Les proves es divideixen en dues fases. La general i obligatòria inclou les matèries comunes com Llengua Catalana, Llengua Castellana, Llengua Estrangera, Història, Història de la Filosofia i una matèria de modalitat. L’específica i voluntària pot agrupar fins a tres matèries i les dues millors notes seran les que faran mitjana. Aquesta part permet fer arribar la nota d’admissió a 14 punts.

 

Per superar les proves i accedir a la universitat, els estudiants han d’obtenir un 5 de mitjana entre la nota del Batxillerat, que equival al 60%, i la qualificació de la selectivitat, que val un 40%.

 

Enguany hi ha un tribunal únic a Barcelona per 243 alumnes que durant el Batxillerat han cursat un pla individualitzat vinculat al trastorn d’aprenentatge de la dislèxia.

 

Fotografia. Autor: 324.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.