Els esplais de la Marina,a punt per a l'estiu

CARLA GENÍS |

Aquestes vacances els nens de la Marina tindran la possibilitat de gaudir de diferents propostes d’oci. Així ho han confirmat les diferents entitats del barri de la Marina, formats per equips de voluntaris que treballen durant el curs escolar per oferir a la canalla una alternativa que els ajudi a desconnectar de l’escola.

L’activitat estrella dels tres esplais se centrarà en les clàssiques colònies, “que suposa la culminació de tot un curs”, segons ho descrivia la Mery ….., treballadora de El Submarí, un espai que enguany es traslladarà entre els dies 15 i 20 de juliol a una casa de colònies situada a la zona del Penedès per desenvolupar tota mena d’activitats que giraran al voltant d’una sèrie de televisió on cada nen haurà de descobrir el seu poder i la manera com pot ajudar al món.

La Platgeta també és un dels esplais que des de la seva creació ha apostat per unes colònies perquè és una forma més perquè els nens aprenguin nous valors. Aquest any es faran a la zona de Sant Pere de Torelló entre el 14 i 19 de juliol.

I l’esplai Spai-T, que dedicarà tres dies, el 28, 29 i 30 de juny a “estar en contacte amb la natura i alhora aprendre a treballar en grup i sense els pares”, comentava l’Anna Checo , monitora de Spai-T.

A més de les colònies, la Platgeta i El Submarí també oferiran una alternativa, el casal d’estiu, “ja que estem de vacances i cal gaudir d’elles”, explicava la Raquel Cano, directora de la Platgeta, espai que també realitzarà casal durant el mes d’agost, una opció que pocs centres de Barcelona proposen. Durant aquest temps, els nens seran els protagonistes de diversitat de gimcanes, jocs d’aigua alhora que també gaudeixen d’excursions culturals per conèixer altres indrets de Barcelona.

Els joves del barri

Enguany els joves majors de 16 anys també comptaran amb una oferta d’activitats per fer durant aquest estiu. La Platgeta té pensat preparar una ruta durant el mes de juliol on els nois i noies entre 16 i 20 anys seran els organitzadors. D’altra banda, El Submarí, proposa un casal, organitzat pel grup Vols un cop de mà?, que té per objectiu alternar les sortides culturals i lúdiques amb donar un cop de mà amb el programa dels més petits.

CONTACTES:

La Platgeta laplatgetadelamarina@gmail.com634 566 213  Spai-T   espai.trobada@gmail.com  (contactar abans del 20 de juny) El Submarí93 223 79 23