El PSC considera que l’Ajuntament “deixa de banda determinats barris”

EVA ALBIOL |

“CiU pacta amb ERC la independència, i no té cap problema en fer-ho també amb el PP per prioritzar obres que no són necessàries a Barcelona”. Amb aquestes paraules, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha definit la tasca que CiU està duent a terme a l’Ajuntament de Barcelona. Navarro s’ha referit a les inversions que fa l’Ajuntament durant la visita que ha fet una comitiva del PSC, encapçalada pel primer secretari, al barri de la Marina.

Els polítics del PSC s’han reunit amb entitats i veïns del barri als jardins superiors del Mercat de la Marina per conèixer les problemàtiques d’aquesta zona de la ciutat. Precisament, Pere Navarro ha indicat que zones com aquestes tenen problemes de transport públic molt  greus (encara no s’ha inaugurat el tram de la L9) i un dèficit en serveis per a persones grans com la construcció de residencies: “Dona la sensació que aquests barris no tenen resposta ni del Govern ni de l’Ajuntament i s’haurien de prioritzar aquestes necessitats”.

El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, també ha lamentat que les inversions municipals només arriben a zones que els socialistes consideren “menys prioritàries”, com ara el passeig de Gràcia, la rambla de Catalunya, la Diagonal o la via Augusta, és a dir zones de la ciutat “on viuen famílies benestants i on hi ha comerços de luxe”. També ha criticat que el govern de CiU adopti aquesta política d’inversions ja que “aquestes obres poden ser necessàries a llarg termini, però sens dubte avui estarien al final de la llista de prioritats d’un govern d’esquerres a la ciutat”.

El president del grup municipal socialista ha recordat el procés ‘Primàries obertes 2015’ iniciat el 9 de març per construir un nou programa per a la ciutat: “Volem un nou lideratge des dels barris. Tots els barris tenen les seves singularitats, però tots són dignes i sumen per Barcelona”.

Visita al Banc dels Aliments

El president del Partit Socialista de Catalunya, Pere Navarro, i la regidora adscrita al Districte de Sants-Montjuïc pel mateix grup, Assumpta Escarp, també han visitat les instal·lacions del Banc dels Aliments ubicada al Carrer Motors, 122. Acompanyats dels responsables de l’entitat han recorregut els espais que utilitzen per recollir, emmagatzemar i distribuir els aliments a les famílies necessitades de la ciutat. En la visita també els ha acompanyat Carles Martí, primer secretari dels socialistes barcelonins i senador. Per a Pere Navarro la tasca que duen a terme les persones voluntàries és “magnifica”.