Francesc Almacelles, conseller ERC Sants-Montjuïc
Entre el primer de juny i el 21 de juliol s’ha celebrat la festa major de la Marina, en aquest temps s’han fet desenes d’actes amb la participació de les veïnes i veïns.
Simultàniament, el passat 2 de juliol, a la seu del Districte, es va celebrar l’entrega dels Premis Sants-Montjuïc, en aquest acte es va reconèixer, en la categoria d’innovació, el projecte “Marina`t de contes”, iniciativa impulsada per La Marina Viva.
La iniciativa de La Marina Viva (el reconeixement és totalment independent de la festa major) recull el millor de La Marina: la voluntat de compartir i gaudir d’allò que es deriva de conviure a les escoles, però també als centres cívics, als parcs, al comerç del barri, en definitiva als carrers i les places.
El projecte “Marina’t de contes” parteix d’una caixa que La Marina Viva facilita a les escoles, en aquesta l’alumnat troba objectes que fan referència a la història del barri i l’escola, posteriorment a les escoles fan el seu propi relat curt que s’han acabat integrant en un llibre que les agrupa en un conte de contes.
El projecte ha comptat amb la participació de més de 300 alumnes de les escoles Bàrkeno, Can Clos, Enric Granados, Alfageme, Garbiñe, Polvorí, Ramon Casas i Seat.
Finalment, el dissabte 20 de juliol es va inaugurar el Parc de les 13 Roses, nom que és producte de la reivindicació veïnal que va forçar un canvi en la proposta de nom promoguda des del govern del Districte de Sants-Montjuïc.
Durant la inauguració també vam tenir l’oportunitat de gaudir d’una exposició dedicada a la memòria de la Marina del Prat Vermell, aquesta va ser possible gràcies a la participació de moltes persones que han dedicat temps i esforços de forma totalment desinteressada.
El parc de les 13 roses ben segur serà un espai referent al Prat Vermell, de moment ja impacta directament i positivament en la residència i centre de dia d’Esclat Marina.
Seria injust acabar aquest recull de dos mesos sense citar actes com la Fira Marinera i de Pagesia, espectacles al carrer i en centres cívics dedicats a la infància, concerts i corals, concursos, pregons, jornades d’interculturalitat, trobades dedicades a la cultura tradicional catalana, cinema en diferents formats, esport, festes alternatives i orgulloses, fires d’atraccions i pregons amb i de persones amb qui sempre val la pena conversar.
Acabem així una crònica d’alguns esdeveniments que aquests dies han ajudat a construir més i millors vincles en benefici d’una convivència que, tots sabem, sovint és complicada i amb massa mancances que cal entomar i resoldre. Això és la política municipal: fer costat als veïnatges integradors com la millor eina per gaudir d’una societat millor.