Que com que és de fruites d’estiu no és una sopa calenta, ans al contrari, la menjarem fresca. Per a fer-la necessitarem:
Dos préssecs
Dues Nectarines
Mig quilo de Cireres
Una taronja sencera
Una llimona
Un litre de most o suc de raïm
100 g. De sucre integral
Un bastó de canyella, un clau d’olor i dues estrelles d’anís.
En primer lloc hem de rentar bé la fruita. Pelarem la taronja i tallarem la pell, sense la part blanca, en tires molt fines. Un cop fet, les escaldarem en aigua bullint durant un minut, les passarem per aigua freda, escorrerem i guardarem. A continuació pelarem i traurem l’os de les nectarines i els préssecs; els tallarem com ens vagi millor i els ruixarem amb el suc de la llimona. Un cop fet, les deixarem a part i un cop netes les cireres, els hi traurem l’os. Un cop reservada tota la fruita, farem bullir el most amb el troc de canyella, el clau i les estrelles d’anís durant cinc minuts; afegirem el sucre integral, remenant fins que es desfaci i hi incorporarem la pell de taronja i ho farem bullir 5 minuts més. Ho retirarem del foc i hi agregarem les nectarines, els préssecs, les cireres i el suc de la taronja.
Ho hem de deixar refredar com a mínim 3 hores, primer a temperatura ambient i després a la nevera si us agrada més fred. Ho podeu servir en bols i si hi poseu més suc de raïm, es pot beure com una sangria sense alcohol. (Jo no hi poso el sucre)
Que vagi de gust.
Esther Pardo i Gimeno Juny de 2021.