Faves i pèsols i julivert

Encara som a temps de menjar les últimes carxofes tendres i si anem al mercat també hi podrem trobar faves i pèsols gairebé acabats de collir; son els últims llegums frescos que trobarem i que semblen verdures pel seu preciós color verd i el sabor dolç, que algunes vegades fa que uns quants ens els mengem abans d’acabar-los de desgranar.

Proposo una recepta plena de sabors intensos i amb una gran quantitat de vitamines, minerals proteïnes i fibra en abundància que ens aniran molt bé. És un plat que combat l’estrès i el mal de cap. I no dubteu de que és una mica afrodisíac.

 Faves i pèsols a la menta.

Ingredients per a quatre persones

  Faves fresques                                     1 Kg.

  Pèsols frescos                                  250 g.

  Carxofes                                              4 molt tendres

  Cebes                                                  1 petita

  Menta fresca                                         1 branca

  Sajolida                                                1 mica

  Llimona                                                   mitja

  Oli d’oliva                                             5 cullerades

  Vinagre de poma                                  2 cullerades

  Sal y Pebre

Elaboració: Pelem i posem a coure les faves i els pèsols en aigua bullent amb la sajolida uns 10 minuts. Escorrem i ho posem en una bol. Hi afegim la ceba tallada en rodanxes fines i els cors de carxofa tallats en tires molt fines i amanides amb suc de llimona. Batem l’oli amb el vinagre, la sal, una mica de pebre i les fulles de la menta. Ho reguem tot amb la vinagreta i ho servim.

Que vagi de gust!!

Esther Pardo i Gimeno

Abril de 2021

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.