Encara som a temps de menjar les últimes carxofes tendres i si anem al mercat també hi podrem trobar faves i pèsols gairebé acabats de collir; son els últims llegums frescos que trobarem i que semblen verdures pel seu preciós color verd i el sabor dolç, que algunes vegades fa que uns quants ens els mengem abans d’acabar-los de desgranar.
Proposo una recepta plena de sabors intensos i amb una gran quantitat de vitamines, minerals proteïnes i fibra en abundància que ens aniran molt bé. És un plat que combat l’estrès i el mal de cap. I no dubteu de que és una mica afrodisíac.
Faves i pèsols a la menta.
Ingredients per a quatre persones
Faves fresques 1 Kg.
Pèsols frescos 250 g.
Carxofes 4 molt tendres
Cebes 1 petita
Menta fresca 1 branca
Sajolida 1 mica
Llimona mitja
Oli d’oliva 5 cullerades
Vinagre de poma 2 cullerades
Sal y Pebre
Elaboració: Pelem i posem a coure les faves i els pèsols en aigua bullent amb la sajolida uns 10 minuts. Escorrem i ho posem en una bol. Hi afegim la ceba tallada en rodanxes fines i els cors de carxofa tallats en tires molt fines i amanides amb suc de llimona. Batem l’oli amb el vinagre, la sal, una mica de pebre i les fulles de la menta. Ho reguem tot amb la vinagreta i ho servim.
Que vagi de gust!!
Esther Pardo i Gimeno
Abril de 2021