Aquest 2015 comencem a fer una BCN a l’abast de tothom, per Albert Deusedes

Fa anys que les famílies barcelonines, totes, però especialment les classes més populars i treballadores, pateixen una crisi econòmica brutal. Brutal per la seva gravetat sistèmica, per la seva durada i, a més, per les receptes equivocades, injustes i absurdes per combatre-la, que els governs de dretes, tant de Madrid com d’ambdós costats de la plaça Sant Jaume, estan duent a terme. Aplicant les mateixes receptes que ens han portat fins aquí i, a sobre, utilitzant la crisi com a coartada per retallar drets, serveis i ajuts socials indispensables. Aplicant, en definitiva, el que sempre han volgut fer, que la crisi com a justificant els ha permès i que magistralment han sabut acompanyar de les pertinents dosis de banderetes i fals patriotisme.

La realitat, però, és tossuda i al final ni la propaganda més elaborada, persistent i convenientment distribuïda la pot amagar. I és que el govern de la ciutat no només està en minoria, cosa que no seria problema, sinó que erra permanentment a l’hora d’entomar i prioritzar problemes, per desesperació i desgràcia dels barcelonins i barcelonines.

Així i tot, aquest any 2015 ha començat amb una notícia històrica per a tots els barcelonins i barcelonines. Per primera vegada el preu del transport públic ha baixat. Podria semblar que el govern de la ciutat ha estat sensible amb els milers i milers de famílies barcelonines que ho estan passant malament i que, per tal de fer-los la vida més fàcil, ha decidit fer un esforç per donar-los un cop de mà. Res més lluny de la realitat.

La realitat és que els i les socialistes, amb el seu alcaldable Jaume Collboni al capdavant, hem aconseguit introduir al pressupost municipal 2015 alguns punts absolutament cabdals per la millora del dia a dia de les famílies de Barcelona per intentar, malgrat el govern actual, posar a Barcelona una mica més a l’abast de tothom.

D’aquesta manera, des de l’oposició, hem aconseguit incloure al pressupost un pla de xoc pels aturats de molt llarga durada, un pla de formació ocupacional per a més de 20.000 aturats amb més de dos anys a l’atur, impulsar un programa d’inversions als barris, l’expansió del dret a l’educació en la franja 0-3 anys (escoles-bressol) i la reducció de les tarifes del transport públic.

Alguns, aquells que es pensen que tothom és com ells, diuen que ho hem fet per interès i no sé quantes coses més. Doncs, sí!, així és, no s’equivoquen gens, ho hem fet efectivament per interès, pel nostre major i gran interès: els barcelonins i les barcelonines.

Albert Deusedes

Portaveu PSC Sants-Montjuïc

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada